Mainos

MTV Roomassa: Näillä kaduilla kateissa ollut Embla vietti kuukausia – katso video

1:27

Ruotsinsuomalaisen isän tytär Embla eli kodittomana Rooman kaduilla kuukausien ajan. MTV Uutiset kävi katsomassa paikkoja, joissa Emblan tiedetään viettäneen aikaansa.

Tästä on kyse: Isä bongasi kuvan brittilehdestä

21-vuotias Embla löydettiin harhailemasta Rooman kaduilta. Hän nousi kansainväliseen tietoisuuteen sen jälkeen, kun hän oli esiintynyt italialaisessa Chi L'hai visto? -ohjelmassa (suomeksi Kuka on nähnyt hänet?) viime viikolla.

Ohjelman kautta ainoastaan englantia puhuva, Mariaksi nimetty tyttö huomattiin myös ulkomaisissa tiedotusvälineissä, ja muun muassa sosiaalisessa mediassa alettiin nopeasti yhdistää tyttöä useisiin tunnettuihin kadonneisiin.

Monet näkivät tytössä yhdennäköisyyttä yhdeksän vuotta sitten kadonneen Madeleine McCannin kanssa, ja myös suuret brittilehdet kiinnostuivat tytöstä.

Myöhemmin tyttö osoittautui ruotsalaiseksi Emblaksi. Tytön ruotsinsuomalainen isä Tahvo Jauhojärvi tunnisti tyttärensä kuvan brittilehdistä ja matkusti Roomaan etsimään tätä.

Se, miten kielikurssille Italiaan lähtenyt tyttö päätyi Rooman kaduille, on epäselvää.

Paikka on kuin mikä tahansa kadunpätkä Rooman ydinkeskustassa, joskin hieman vilkkaita teitä syrjemmässä. Tässä Embla, 21, nukkui yönsä kovalla katukivetyksellä, skootterien vieressä. 

Kadun molemmin puolin on urheilukauppa, vieressä roomalaistoimittajien yhdistyksen sekä Lazion alueen toimittajien ammattiliiton toimistot. Lähellä on myös ravintola, jonka omistaja antoi Emblalle päivittäin ruokaa.

Vain kivenheiton päässä on Italian parlamentti, hieman sitä kauempana Pantheon.

MTV tapasi Roomassa Emblan isän, joka on ehtinyt kieltäytyä jo useammasta kutsusta tv-haastatteluun.

Vajaan viikon sairaalassa olleen Emblan tilassa ei isän mukaan ole tapahtunut muutosta, psykoosin hoitoon tarkoitetusta lääkehoidosta huolimatta. Jauhojärvi kertoo käyvänsä sairaalassa päivittäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.