MTV oikeudessa: 21-vuotiaan miehen jäänteet löytyivät metsästä – Parkanon murhasta syytetyllä raju rikostausta, lasautti sotilaskiväärillä seinän läpi kohti poliisia

Parkanon metsämurhasta syytetty mies on ollut aiemmin lukuisia kertoja oikeudessa rikoksista epäiltynä. Vakavammassa tapauksessa häntä syytettiin vuonna 2005 Parkanossa tapahtuneesta murhan yrityksestä.

Mies oli oli humalassa linnoittautunut asuntoon, eikä halunnut poliisin ottavan häntä kiinni. Niinpä hän alkoi uhitella poliisille, ja osoitti asuntoon tullutta poliisia haulikolla.

– Tulkaa hakemaan aseita pois, niin katsotaan kuinka käy, hän tuomion mukaan sanoi poliiseille.

Hänellä oli hallussaan useita aseita, muun muassa sotilaskivääri, jolla ampuminen tapahtui.

– Katsotaan, kuinka pystykorva kantaa, hän oli poliisille ilmoittanut.

Äiti saatiin hakemaan pois

Poliisin kanssa käytiin huonosti menestyneitä neuvotteluita, joiden päätteeksi mies ampui kiväärillä seinän lävitse. Laukaus meni enintään kymmeniä senttejä poliisimiehen edestä.

Lopulta paikalle saatiin miehen äiti, joka sai suostuteltua poikansa ulos.

Oikeudessa kuullun poliisin mukaan mies oli kysynyt laukauksen välttäneeltä poliisilta, menikö luoti läheltä.

– Ihan tarpeeksi läheltä, poliisi kertoi vastanneensa.

Mies oli kimpaantunut poliisiautoon mennessä uudestaan, kertoen syyksi sen, ettei saanut tupakkaa.

– Vittu, olisi pitänyt vetää silloin se oli siinä hollilla, hän sanoi viitaten ampumiseen.

Murhan yritys vaihtui vaaran aiheuttamiseen

Tekoaikaan täysi-ikäinen mutta nuori mies tuomittiin käräjäoikeudessa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta 4 vuodeksi 6 kuukaudeksi vankeuteen, mutta hovioikeus muutti tuomion murhasta vaaran aiheuttamiseksi.

Tuomio tippui samalla 2 vuoden vankeudeksi.

Mies oli kertonut tarkoituksekseen uhkailla poliisia niin, että poliisi antaisi periksi eikä ottaisi häntä kiinni. Tappotarkoitusta hän ei kertonut itsellään olleen.

Oikeus katsoi, ettei mies voinut mieltää poliisiin osumista varsin todennäköiseksi. Poliisin kuolema ei ollut tilanteessa ampumisen varsin todennäköinen seuraus.

Mies määrättiin maksamaan tilanteessa olleille kahdelle poliisille 1500 euroa ja 1000 euron korvaukset.

Kuollutta miestä poltettiin risukasassa

Nyt 32-vuotias mies astuu tänään oikeuden eteen 21-vuotiaan syytettynä miehen murhaamisesta Parkanossa.

Uhri oli ilmoitettu kadonneeksi, mutta tämän ruumiin jäänteet löydettiin lopulta metsästä Parkanossa. Poliisin mukaan teräaseella surmatun uhrin ruumista yritettiin hävittää polttamalla.

Tapauksessa epäillään miehen lisäksi lisäksi 17-vuotiasta tyttöä sekä 67- ja 35-vuotiaita miehiä. Heitä ei syytetä murhasta, mutta esimerkiksi rikoksentekijän suojelemisesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Aiemmin poliisi kertoi, että tytön uskotaan syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn ja rikoksentekijän suojelemiseen.

Myös muiden epäiltyjen asioita on selvitetty useita kertoja aiemminkin oikeudessa. Vain tytöllä ei MTV Uutisten tietojen mukaan ole aiempia käräjäoikeudessa käsiteltyjä asioita 

Lue myös:

    Uusimmat