Parkanon ruumis oli joulun aikaan kadonnut mies, uskotaan joutuneen henkirikoksen uhriksi – vainajaa yritettiin hävittää risukasassa polttamalla

Parkanosta eilen löytynyt ruumis oli joulun aikaan Ylöjärveltä kadonnut mies. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, tiedottaa poliisi.

Poliisin mukaan miehestä tehtiin katoamisilmoitus 8. tammikuuta. Asiaa selviteltyään poliisi ryhtyi epäilemään, että mies on surmattu. 

18. helmikuuta poliisi otti kiinni kolme henkilöä ja paria päivää myöhemmin neljännen. Heidät on tänään vangittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa tapaukseen liittyen.

Epäiltyinä on kolme miestä, jotka ovat syntyneet vuosina 1951, 1983 ja 1986 sekä nainen, joka on syntynyt vuonna 2001.

Vuonna 1986 syntynyttä miestä epäillään murhasta. Kolmea muuta epäillään rikoksentekijän suojelemisesta tai hautarauhan rikkomisesta. Poliisin mukaan rikosnimikkeet saattavat muuttua tutkinnan edetessä.

Poliisin mukaan henkirikoksen epäillään tapahtuneen 28. ja 29. päivän välisenä yönä joulukuussa.

Poliisi uskoo rikoksen tapahtuneen Parkanon rautatieaseman läheisyydessä metsässä. Ruumista on poliisin mukaan yritetty myös hävittää paikalla olleessa risukasassa polttamalla. 

Murhasta epäillyllä rikostaustaa

STT:n mukaan ainakin 32-vuotias mies on aiemminkin ollut tekemisissä oikeusjärjestelmän kanssa. Asiat ovat liittyneet muun muassa päihteidenkäyttöön. Pirkanmaan käräjäoikeuden tietojen mukaan raskain rikosnimike, jolla hänet on tuomittu käräjäoikeudessa, on murhan yritys.

Hänet tuomittiin käräjillä muun muassa murhan yrityksestä vuonna 2005, mutta Turun hovioikeus päätyi lievempään rikosnimikkeeseen. Hänet tuomittiin samaisena vuonna hovissa muun muassa vaaran aiheuttamisesta.

Tuomion taustalla olivat tapahtumat  Parkanossa tammikuussa 2005. Mies riehui humalassa ja uhkasi aseella paikalle tulleita kahta poliisia. Kiinnioton aikana hän ampui sisätiloissa haulikolla ja sotilaskiväärillä. Väliseinän läpi tunkeutunut kiväärin luoti meni toisen poliisin läheltä.

Päivitetty 22.2.2019 klo 18:01. Juttua täydennetty.

Lue myös:

    Uusimmat