MTV:n vertailu paljasti yllätyksen: kaukomatkailijan kannattaa nyt tarkistaa puhelinliittymä – yhden gigan hinnassa jopa yli 11 000 euron ero

Suomalaisen kaukomatkailijan datankäyttö on kokenut tänä vuonna uusia tuulia, kun uudenlaiset operaattoreiden tarjoamat matkadatapaketit laskevat datan käytön hintaa kaukomailla.

Elisa kertoi tänään tarjoavansa uutta matkadatapakettia kaukomaille matkaavalle. Päätimme selvittää, paljonko suomalaismatkailija joutuu pulittamaan datasta kaukomailla.

Elisan datapaketti tarjoaa yhden gigatavun datasiirtoa hintaan 19,90 euroa. Paketti toimii Arabiemiirikunnissa, Australiassa, Etelä-Koreassa, Hongkongissa, Kiinassa, Singaporessa, Sveitsissä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

Telialla on vastaavanlainen kaukomaille suunniteltu datapaketti, mutta sen hinta on gigatavulta 29,9 euroa. Telian datapaketti toimii muun muassa Thaimaassa, Australiassa, Japanissa, Hongkongissa ja Yhdysvalloissa. Telian paketti on Elisan matkapaketin tavoin voimassa käyttöönottohetkestä 7 vuorokautta, tai kunnes se on käytetty loppuun.

Mikäli lomailija suuntaa Thaimaahan ja matka kestää yli viikon, halvimmaksi vaihtoehdoksi jää Matkadata. Sen kautta matkailija saa käyttöönsä kahdeksi viikoksi kuusi gigatavua dataa 29,9 eurolla kuukaudessa. Matkadata on uusi suomalaisyritys, josta MTV kertoi marraskuussa.

Kuluttajat hyötyvät

Kuluttajille operaattoreiden tarjoamat matkapaketit ovat kuitenkin vain positiivinen asia, sillä tyypillisesti kaukomailla netin käyttö on ollut erittäin kallista dataroaming-hintojen vuoksi.

Esimerkiksi Elisan kohdalla uusi Reissunetti -paketti laskee datan hintaa merkittävästi.

– Datan käytön kustannus laskee Reissunetin myötä osassa maita jopa 90 prosenttia normaalihinnasta, Virkki kertoo Elisan tiedotteessa.

Roaming-hintojen kalleus näkyy suomalaisoperaattori DNA:n hinnoittelussa, sillä operaattorilla ei ole vastaavanlaisia kaukomaiden matkadatapaketteja saatavilla.

DNA:n yksityisasiakkaan käyttämälle megabitille kertyy hintaa esimerkiksi Thaimaassa ja Australiassa 11,172 euroa. Tällöin yhden gigan hinnaksi tulee ilman mahdollisia hintakattoja noin 11 100 euroa.

***

1:02

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja