Mainos

MTV:n vaalikone: Turkki-kysymys jakaa puolueita

Europarlamenttivaalien ehdokkaat suhtautuvat hyvin eri tavalla Turkin mahdolliseen EU-jäsenyyteen.

Hajontaa on sekä puolueiden välillä että yksittäisten puolueiden sisällä. Asia käy ilmi MTV:n Uutisten vaalikoneesta.

Vihreät suhtautuvat Turkin jäsenyyteen kaikkein myönteisimmin. Puolueen 20:stä ehdokkaasta 18 on vastannut ja yhtä lukuunottamatta kaikki tukevat Turkin EU-tietä.

Keskiarvo demarien mielipiteistä on lähes yhtä myönteinen. Vastustajia on kourallinen, muut tukevat Turkin ottamista EU:hun.

Myös Vasemmistoliiton ja RKP:n ehdokkaiden mielipiteiden keskiarvo painottuu hyväksyvän puolelle.

Keskustan rivit eniten hajallaan

Keskustan ehdokkaat käyttävät vastausasteikkoa lähes äärilaidasta toiseen. Vastustajia ja kannattajia on yhtä paljon, ja ryhmän keksiarvo jää asteikon puoliväliin.

Myös Kokoomuksesta kuuluu erilaisia ääniä, mutta selvä enemmistö kuitenkin vastustaa.

Eduskuntapuolueista kaikkein kriittisimmin suhtautuvat vaaliliitossa olevat Kristillliset sekä Perussuomalaiset. Joka ikinen vastaaja vastustaa Turkin jäsenyyttä. Kaikissa muissa eduskuntapuolueissa löytyi molempia mielipiteitä.

Kaikkein kriittisimmin suhtautuvat vaaliliitossa olevat Kristillliset sekä Perussuomalaiset. Heidän ehdokkaistaan kaikki vastanneet vastustavat Turkin jäsenyyttä. Muissa eduskuntapuolueissa löytyy jokaisessa molempia mielipiteitä.

Pikkupuolueet suhtautuvat asiaan selvästi kriittisemmin kuin eduskuntapuolueet. Vain köyhien asialla -puolueen vastanneiden enemmistö kannattaa varovasti Turkin EU-jäsenyytä.

MTV:n uutisten vaalikoneesta on helppo tarkastaa ehdokkaiden näkemykset niin tästä kuin monesta muustakin asiasta. Sivuilta voi myös lukea perusteluita vastauksiin sekä muuta ehdokkaiden itsestään laittamaa tietoa.

Luonnollisesti vaalikone toimii lisäksi perinteisellä tavalla, eli kysymyksiin vastaamalla löytää samanhenkisen ehdokkaan.

Katso Anne Sjöholmin juttu (Seitsemän uutiset 2.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.