MTV:n uutispäätoimittaja: Stubb jopa Niinistöä valmiimpi tehtävään – yhdessä asiassa valtava takamatka

Suomi saa tänään 13. presidenttinsä 3:47
Katso Stubbin virkaanastujaispäivän ohjelma ja uutispäätoimittajan arvio uudesta presidentistä ylläolevalta videolta.

Suomi saa tänään 13. tasavallan presidenttinsä, kun Alexander Stubb nousee tehtäväänsä Sauli Niinistön jalanjäljissä. MTV:n uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiaisen mukaan virkaan astuu kansainvälisesti valmis henkilö, joka kuitenkin joutuu lunastamaan paikkansa suomalaisten keskuudessa.

Uutispäätoimittaja Ahtiaisen mukaan uuden presidentin saava Suomi on nyt turvatummassa ja stabiilimmassa tilanteessa kuin kuusi vuotta sitten Niinistön tullessa valituksi toiselle kaudelle. Näin siitäkin huolimatta, että Euroopassa käydään sotaa ja Yhdysvaltain tulevat presidentinvaalit todennäköisesti lupaavat "turbulenssia".

– Suomi on nyt Naton jäsen, ja Ruotsista on tulossa sen jäsen.

Huippusuositun presidentin saappaisiin

Ahtiainen nostaa esiin sen, että nyt valittu presidentti ei saanut samanlaista äänivyöryä vaaleissa kuin edeltäjänsä, ja tämä tarkoittaa Stubbille työnsarkaa. 

– Niinistö jättää tasavallan presidentin paikkansa äärimmäisen suosittuna, ja hänethän valittiin kaksi kertaa presidentiksi suurella äänimäärällä. Stubb taas valittiin melko niukalla erolla Haavistoon nähden. Hän joutuu lunastamaan paikkansa Suomen tasavallan presidenttinä. 

Vaikkei Stubb vielä suurta suosiota nauttisikaan, Ahtiaisen mukaan hän on valmis tehtävään. 

– Jos vertaa Niinistöön, Stubb tulee paljon valmiimpien verkostojen ja kansainvälisen profiilin saattelemana tehtävään. Voi ajatella, että hän on jopa valmiimpi tähän tehtävään, kuin Niinistö oli aikoinaan. 

– Onhan hän myös nuorempi. Niinistö tuli tehtävään yli kuusikymppisenä, ja Stubb on 55-vuotias ja sporttinen kaveri. 

Lue myös:

    Uusimmat