MTV:n ulkomaantoimittaja Janne Hopsu palasi Qatarista ja kertoo nyt, miksei aio katsoa sekuntiakaan MM-jalkapalloa

Ulkomaantoimittaja ja jalkapallofani Janne Hopsu ei aio katsoa MM-kisoja 1:01
Video: Ulkomaantoimittaja ja jalkapallofani Janne Hopsu kertoo, miksei aio katsoa Qatarin MM-kisoja

MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Janne Hopsu on innokas jalkapallofani. Hän on seurannut jalkapallon MM-kisoja vuodesta 1970, mutta ensimmäiset muistikuvat ovat Länsi-Saksan MM-kisoista vuodelta 1974. Nyt edessä siintävät MM-kisat, joita Hopsu ei kuitenkaan aio seurata.

Toimittajien tehtävänä on raportoida uutistapahtumista. MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Janne Hopsu palasi jalkapallon MM-kisamaa Qatarista eilen.

– Näyttää siltä, että maassa ei olla vielä kisavalmiudessa. Siellä viimeistellään katuja ja puistoja ja niin edelleen. Yritin myös päästä kisa-alueelle, minulla oli sinne akkreditointi, mutta siitä huolimatta he eivät päästäneet minua alueelle, eikä syytä kerrottu, sanoo Hopsu. Hän epäilee, että kyse on nimenomaan siitä, ettei vielä ole valmista ja järjestäjät eivät halua esitellä keskeneräisiä kisanäyttämöitä.

Qatarin MM-kisat ovat saaneet rajua kritiikkiä jo kisojen myöntämisen jälkeen, maata syytettiin kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan johtoportaan lahjomisesta sekä rajuista ihmisoikeusrikkomuksista. Kisojen myöntämisen jälkeen Fifan johto on muuttunut kokonaisuudessaan, mutta ihmisoikeusrikkomuksia on näytetty toteen. Tuhansien siirtotyöläisten väitetään kuolleen kisojen rakennustyömailla, ja nyt työläisiä on kerrottu häädetyn kodeistaan kisaturistien tieltä.

Näin Qatar selittää ihmisoikeustilannettaan 3:38

Video: Näin Qatar selittää ihmisoikeustilannettaan.

Ensimmäistä kertaa vuoden 1974 jalkapallon MM-kisojen jälkeen Hopsu ei aio katsoa tulevien kisojen otteluita. Se päätös on iso kannanotto.
– Länsi-Saksan kisoista 1974 olen katsonut kaikki, mutta nyt tähtään seuraaviin kisoihin vuonna 2026, napauttaa Hopsu.

MTV:n kanavilla jalkapallon MM-kisoja pääsee seuraamaan ensimmäistä kertaa ja otteluita esitetään yhdessä Ylen kanssa. MTV:n ja C Moren pääjuontaja entinen jalkapalloilija Peetu Pasanen ymmärtää hyvin, että Qatarin ihmisoikeustilannetta tuleekin arvostella, mutta muistuttaa myös, että tapahtumana kisat ovat tärkeä niin pelaajille kuin jalkapallofaneillekin.

Näin Peetu Pasanen kommentoi kritiikkiä Qataria kohtaan 1:30

Video: MTV:n ja C Moren pääjuontaja entinen jalkapalloilija Peetu Pasanen ymmärtää hyvin, että Qatarin ihmisoikeustilannetta tuleekin arvostella.

– Siellä on myös se urheilullinen puoli, pelaajat haluavat pelata näissä peleissä, kritiikistä huolimatta siellä on paljon katsojia paikalla ja ihmiset ympäri maailmaa katsoo sitä. Nämä kaksi asiaa yhteiskunnallinen kritiikki ja se urheilullinen puoli, ne joutuvat löytämään tavan tulla toimeen näiden kisojen aikana ja niiden jälkeen, sanoo Pasanen.

Lue myös:

    Uusimmat