MTV:n tietojen mukaan maskisuosituksen antaminen siirtynee ensi viikolle – vaarana, että sisältö jää epäselväksi: "Lopuksi kukaan ei tiedä, koska maskia pitää käyttää ja koska ei"

1:23
Näin käytät kasvomaskia oikein!

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan maskisuosituksen antaminen on mahdollisesti siirtymässä ensi viikon puolelle. 

Sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n asiantuntijat ovat tänään kokoustaneet koronatilanteesta, ja samassa yhteydessä käsiteltiin maskisuositusta.

Torstaina "kerrotaan lisää"

Suosituksen sisältöä valmistellaan parhaillaan ja "se ei ole vielä julkaisuvalmis". 

THL:stä kerrotaan, että maskiasiasta "kerrotaan huomenna lisää". Ministeriö ja THL pitää tilannekatsauksen koronasta torstaina kello 10. MTV Uutiset Live näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.

Aiemmin julkisuudessa on ollut esillä, että THL antaisi maskisuosituksen jo tällä viikolla.

Huolta suosituksen sisällöstä

Yksi lähde kertoo huolestaan liittyen suosituksen sisältöön:

"Jos maskisuositus jää epäselväksi ja monitulkintaiseksi, niin esimerkiksi julkisessa liikenteessä kuljettajien työ vaikeutuu, matkustajat voivat riitaantua ollessaan erimielisiä ja lopuksi kukaan ei tiedä, koska sitä maskia pitää käyttää ja koska ei." 

Pekonen haluaa etätyösuositukselle jatkoa

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen tahtoo, että juuri elokuun alkuun päättynyt etätyösuositus saisi jatkoaikaa.

– Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista niillä työpaikoilla, joilla se on mahdollista. Olen pyytänyt tänään etätyösuosituksen päivittämistä ja asiaan palataan pian, twiittaa Pekonen.

Matkailusuositukset syynissä

Myös koronan leviämisen estämiseen tähtääviin maasuosituksiin on mahdollisesti tulossa muutoksia.

Neuvottelut asiasta ovat vielä kesken, mutta torstaina valtioneuvoston istunnossa on tarkoitus päättää muutoksista, jotka perustuvat tautitilanteen kehittymiseen muissa maissa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru on tänään Seitsemän uutisten vieraana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja