Suomen yrittäjät varoittaa ”konkurssitsunamista”: Pk-yritykset eivät selviä tilavuokristaan

8:00

Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vetoaa vuokranantajiin, jotta he tulisivat yrityksiä vastaan koronakriisin ajaksi.

Pentikäinen huomauttaa, että moni pk-yritys ei selviä koronakriisin vuoksi tilavuokrista ja uhkaa ajautua konkurssiin. Hän viittaa jopa mahdolliseen konkurssiaaltoon.

- Palvelualoja uhkaa koronan aiheuttama konkurssitsunami. Tuhansia yrityksiä uhkaa kaatua. Pitää käyttää kaikki keinot tuhon estämiseen, Pentikäinen sanoo.

- Vetoamme voimakkaasti kaikkiin vuokranantajiin, että vuokrissa tullaan heti vastaan. Valtion, kuntien, eläkeyhtiöiden ja muiden instituutioiden on näytettävä esimerkkiä. Moni on jo joustanut, mistä yrittäjät kiittävät.

Vuokrat ovat monelle kaupan, ravintola-alan ja muiden palvelualojen yritysten keskeinen kustannuserä.

Pentikäisen mukaan olisi tärkeää, että vuokria lasketaan kriisiajaksi todella reilusti. Hän ehdottaa, että julkiset toimijat ja instituutiot voisivat jättää ne jopa perimättä.

Yrittäjät ja Kuntaliitto ovat antaneet asiasta myös yhteisen suosituksen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.