MTV:n Rikostoimittajat kertasivat Nurmijärven traagista henkirikosta, jossa isäpuoli tukehdutti sairaan lapsen: "Tämä oli toinen yö, kun mies oli vastuussa tytön hoidosta"

MTV:n Rikostoimittajat - viikon rikosaiheet 7:45
MTV:n rikostoimittajat ruotivat Uutisaamussa tänään Nurmijärven traagista henkirikosta ja Kalajoen suurta maastopaloa. Katso keskustelu videolta.

MTV:n Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käsiteltiin tänään korkeimman oikeuden eilistä päätöstä Nurmijärven henkirikoksesta, jossa isäpuoli tappoi 16-vuotiaan tytärpuolensa, ja Kalajoen viime kesäistä maastopaloa, josta tuomittiin yksi mies.

Korkein oikeus (KKO) antoi eilen ennakkopäätöksen, jonka mukaan Nurmijärvellä Uudellamaalla vakavasti sairaan tytärpuolensa tukehduttanut mies syyllistyi murhan sijasta tappoon. Eilen antamassaan ennakkopäätöksessä KKO tuomitsi miehen elinkautisen vankeusrangaistuksen sijasta kymmenen vuoden vankeuteen.

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen taposta ja hovioikeus murhasta.

Tekopäivänä marraskuussa 2018 mies oli tarjoutunut hoitamaan tyttöä, jotta lapsen äiti saisi levätä. Oikeuden mukaan kyseessä oli toinen kerta, kun mies oli uhrin kanssa yksin yön yli. Mies kertoi laittaneensa tytön nukkumaan iltakahdeksalta, juoneensa alkoholia, ottaneensa lääkkeitä ja lähteneensä ravintolaan.

Kun hän palasi asunnolle puoliltaöin, tyttö alkoi huutaa. Mies oli mennyt tytön luo rauhoittamaan tätä, mutta ei ollut onnistunut ja oli huudon estääkseen painanut käden tämän suun eteen. Sairautensa vuoksi uhrin puolustautumismahdollisuudet olivat hovioikeuden mukaan hyvin rajalliset.

– Tässä on kyse todella traagisesta tapauksesta. Tämä oli toinen yö, jolloin mies oli vastuussa tytön hoidosta. Etukäteen tiedettiin, että yöt tytön kanssa ovat tosi hankalia ja tyttö saattoi herätä keskellä yötä huutamaan. Tämä mies antoi äidille vapaaillan tytön hoidosta ja sitten tapahtui tällainen henkirikos, MTV:n rikostoimittaja Päivi Hannula kertoi.

– Eri oikeusasteet olivat arvioineet tätä eri tavalla ja siinä käytiin arviointia siitä, oliko kyse murhasta vai taposta. Selvää oli se, että kyse oli henkirikoksesta, MTV:n rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén sanoi.

Tulipalo sai alkunsa savukkeesta

Oulun käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona miehen sakkoihin viime kesänä Kalajoella riehuneesta laajasta metsäpalosta.

Oikeus katsoi näytetyksi, että palo sai alkunsa miehen maastoon jättämästä palavasta savukkeesta. Oikeuden mukaan kyse ei ollut tahallisesta toiminnasta vaan huolimattomuudesta.

Oikeus tuomitsi miehelle 30 päiväsakkoa, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 1  020 euroa. Mies tuomittiin myös maksamaan korvauksia vajaat 20 000 euroa. 

– Tuomio on aika yllättävä, koska tämä mies itse kiisti tupakoineensa eikä kukaan nähnyt sitä tekoa, Hannula totesi.

Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusjuttujen saralta. Studiossa keskustelemassa on vaihtuva joukko MTV Uutisten rikostoimittajia. Rikostoimittajat kokoontuvat ruutuun kerran viikossa. Keskustelut ovat kuunneltavissa myös Spotifyssa.

Lue myös:

    Uusimmat