MTV:n Rikospaikan tiedot: Vantaan vankilamurhan uhriin kohdistettiin useita tunteja kestänyttä väkivaltaa

Vantaan vankilamurhan uhriin kohdistettiin monenlaista väkivaltaa 7:33
Vantaan vankilamurhan uhriin kohdistettiin raakaa ja julmaa väkivaltaa.

MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Vantaan vankilamurhan uhriin kohdistettiin monenlaista raakaa ja julmaa väkivaltaa. Tekokokonaisuus kesti Rikospaikan tietojen mukaan useita tunteja.

Epäilty murha tapahtui 26.-27.1. Vantaan vankilan matkasellissä. Sellissä oli uhrin lisäksi viisi muuta vankia.

Murhasta todennäköisin syin epäiltyinä on vangittu 23- ja 19-vuotiaat miehet. Vangituilla on aiempaa väkivaltarikostaustaa.

Poliisi ei ole ottanut kantaa teon motiiviin.

Kuolleena sellistä löydetty 21-vuotias mies oli aiemmin tuomittu kahteen alaikäiseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Ensimmäiseen tekoon mies syyllistyi vain päivä sen jälkeen, kun hän oli täyttänyt 18 vuotta marraskuussa 2018. Mies raiskasi 15-vuotiaan tytön kahdesti työntämällä sormen tämän emättimeen tytön kielloista huolimatta. Tyttö kertoi pelänneensä miestä, sillä asunnossa oli teräaseita, ja mies oli puhunut myös etälamauttimen käytöstä. 

Vain päivää myöhemmin mies aloitti useita yhdyntöjä sisältäneen suhteen 14-vuotiaan tytön kanssa. Viimeinen kolmesta tapaamisesta tytön kanssa oli joulukuun 2018 alussa. Kaikilla tapaamisilla harrastettiin seksiä. Hovioikeudenkaan mukaan kyse ei ollut esimerkiksi seurustelusuhteesta, vaan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Arto Kujala kertoi Rikospaikan haastattelussa vankiloiden turvallisuustilanteesta ja kommentoi myös Vantaan vankilamurhaa.

Katso Rikospaikan koko jakso MTV-palvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat