Loppuviikon lämpöinen hönkäys saa äkkilähdön Suomesta viikonvaihteessa: "Onhan se dramaattinen ero"

Ensi viikolla sää vaihtelee keväisistä keleistä aina vesi-, räntä- ja lumisateisiin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sunnuntaina matalapaine tuo kylmää ilmaa Suomeen alkuviikoksi, jolloin kuluvan viikon loppuviikon lämpöinen henkäys väistyy toden teolla.

– Päivälämpötila on etelässä perjantaina 15 astetta ja maanantaina 5 astetta, että onhan se dramaattinen ero, Jokela toteaa.

Yöllä lämpötila voi pudota pakkasen puolelle koko maassa ensi viikon aikana, mutta päivälämpötila pysyy plussalla Lappia lukuun ottamatta.

Pilviä ja sateita tiedossa

Maanantaina paistaa vielä aurinko, mutta tiistaina tuulet puhaltavat lounaasta, jolloin Atlantilta virtaa lämmintä, mutta kosteaa ilmaa. Se tarkoittaa Jokelan mukaan pilvisyyttä ja sateita, joita esiintyy ainakin torstaihin saakka.

– Ensi viikko tulee olemaan nyt alkavaa viikkoa sateisempi. Pilvisyyttä ja sateisuutta on viikon loppupuolelle asti, Jokela kertoo.

Etelässä sateet tulevat vetenä tai räntänä, pohjoisessa räntänä tai lumena. Loppuviikosta sen sijaan saadaan nauttia ehkäpä keväisemmästä säästä, jolloin lämpötila voi kohota +5–10 asteen paikkeille.

Lue myös:

    Uusimmat