Mainos

MTV:n lukijat: Työttömät voisivat turvata lasten koulumatkaa

MTV Uutisten nettisivujen lukijat ehdottavat, että työttömiä alettaisiin värvätä suojaamaan lasten koulutietä. Keskustelu virisi artikkelista jossa kerrottiin vapaaehtoisten suojaavan kouluteitä Etelä-Euroopassa.

Monet Facebook-sivuilla kommentoineet pitävät ideaa hyvänä myös Suomeen, ja ehdottavat nimenomaan työttömiä vapaaehtoisiksi. 

– Työttömille ajankulua. Pientä hommaa työttömyyskorvausta vastaan, eikä syrjäydytä kotiin. Tärkeää työtä, kirjoittaa yksi lukijoista.

– Vastikkeellisen toimeentulon toteuttamiseksi yksi mahdollisuus!

Osa lukijoista pohtii idean toteuttamisen olevan todennäköisesti hankalampi kuin mitä ensi alkuun ajattelisi.

– Kaipa tuohon vapaaehtoisuuteen vaaditaan ainakin rikosrekisteriote, ensiapukurssi, tieturva ja mitä vielä liikenteenohjauslupia. Sitten kun löytyy joku jolla kaikki tarvittava, niin se kielletään varmuuden vuoksi, kun saattaa silti sattua jotain.

– Kun joku vaan valvoo kuka se vapaehtoinen on. Hulluja mahtuu maailmaan. Esimerkiksi valelääkärit. Voisi hyvin sattua pahastikin jos saattaja on mielen vikainen.

Osa lukijoista on sitä mieltä, että Etelä-Euroopassa koululaisten turvaksi tarvitaan aikuisia muista syistä kuin Suomessa.

– Etelä-Euroopassa lapset saatetaan kouluun jo senkin vuoksi koska koulumatka voi olla turvatonta sieppaustapausten takia, samoin rapakon takana. Kaikennäköisiä hörhöjä kun on liikkeellä. Autoilijat saavat olla tarkkoina kun lähestytään suojatietä ja koulujen lähettyvillä. Moni on kyllä välinpitämätön, eikä huomioi lapsia liikenteessä mitenkään.

– Sveitsissä kidnappaus on suurempi vaara kuin liikenne. Suomessa liikenneonnettomuuden todennäköisyys on luultavasti tuhansia kertoja suurempi kuin kidnappauksen, kirjoittaa eräs lukija.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.