Mainos

MTV:n kysely: Yli puolet hyväksyy saavutettujen etujen leikkaamisen

MTV Uutisten kyselyyn vastanneista yli puolet hyväksyy täysin tai osittain hallituksen esittämät toimet, joilla pyritään parantamaan Suomen kilpailukykyä.

Monet viime viikolla esitetyistä toimista leikkaavat suoraan työntekijöiden saavutettuja etuja. Tästä huolimatta selvästi yli puolet MTV:n kyselyyn vastanneista hyväksyy toimet ainakin osittain.

Yksittäisistä toimenpiteistä suopeimmin suhtaudutaan julkisen sektorin vuosilomien lyhentämiseen, minkä hyväksyy kokonaan tai osittain 72 prosenttia vastaajista. Vuosilomia lyhennetään 38 päivästä 30 päivään.

Myös loppiaisen ja helatorstain muuttaminen palkattomiksi vapaapäiviksi kelpaa monille: toimenpiteen hyväksyy täysin 33 prosenttia ja osittain 27 prosenttia vastaajista.

Arkipyhien palkattomuutta vastustaa 38 prosenttia vastaajista.

Lisien leikkaaminen hiertää eniten 

Selvästi kriittisemmän vastaanoton saavat ylityökorvauksen puolittaminen ja sunnuntaikorvauksen pienentäminen 100 prosentista 75:een.

Myös sairauspäivien omavastuun lisäämiseen suhtaudutaan torjuvasti. Hallituksen suunnitelmissa on muun muassa muuttaa ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi.

Palkansaajajärjestöt järjestävät perjantaina mielenilmauksen, johon on ilmoittautunut mukaan jo kymmeniä ammattiliittoja.

MTV:n kyselyssä 53 prosenttia ammattiliittoon kuuluvista vastaajista on henkilökohtaisesti valmis osallistumaan lakkoon hallituksen toimien vastustamiseksi. Vastaajista 35 prosenttia ei ole valmis lakkoilemaan, ja 12 prosenttia ei osaa tai halua kertoa kantaansa.

Kyselyyn vastasi 9.9.–14.9. verkkopaneelissa 1 488 henkilöä. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.