Mainos

MTV:n kysely: Työmarkkinajärjestöjä ei olisi saanut jyrätä

Niukka enemmistö MTV:n kyselyyn vastanneista katsoo, että hallitus teki väärin ottaessaan ohjat omiin käsiinsä työmarkkinakysymyksissä.

Hallitus aikoo toteuttaa työmarkkinoihin liittyviä uudistuksia niin sanotulla pakottavalla lainsäädännöllä. Tämä tarkoittaa käytännössä työmarkkinajärjestöjen perinteisen päätösvallan rajoittamista.

MTV:n teettämään kyselyyn vastanneista 51 prosenttia ei hyväksy hallituksen toimintaa asiassa. Hallituksen menettelyn hyväksyy osittain 22 prosenttia ja kokonaan 23 prosenttia vastaajista.

Yhteiskuntasopimus olisi kelvannut paremmin

Hallitus suunnittelee työmarkkinoille suuria uudistuksia. Viime viikolla julkaistujen suunnitelmien mukaan muun muassa ylityö- ja sunnuntaikorvauksia sekä sairauspäivien korvauksia pienennetään, julkisen sektorin lomia lyhennetään ja loppiainen sekä helatorstai muutetaan palkattomiksi vapaiksi.

Näihin toimiin joudutaan hallituksen mukaan turvautumaan, koska niin sanottua yhteiskuntasopimusta ei saatu aikaiseksi.

MTV:n kyselyyn vastanneista 42 prosenttia katsoo, että yhteiskuntasopimus olisi ollut parempi vaihtoehto kuin nyt esitetyt toimet. Vain 8 prosenttia on sitä mieltä, että yhteiskuntasopimus olisi ollut huonompi vaihtoehto.

Peräti 30 prosentin mielestä vaihtoehdoissa ei ole olennaista eroa. Kantaansa ei osaa sanoa 21 prosenttia vastaajista.

Kyselyyn vastasi 9.9.–14.9. verkkopaneelissa 1 488 henkilöä. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.