Mainos

MTV:n kysely: Viranomaiset saavat toimistaan pakolaiskriisissä kohtalaiset arviot

MTV Uutisten kyselystä selviää, että suomalaiset ovat tyytymättömiä pakolaiskriisin hoitoon. He eivät kuitenkaan syytä kriisin huonosta hoidosta niinkään viranomaisia vaan poliitikkoja.

Rajavartiolaitos, poliisi ja Maahanmuuttovirasto eivät saa toiminnastaan täystyrmäystä, tosin moni suomalainen suhtautuu niiden toimintaan melko neutraalisti.

Parhaiten pakolaiskriisin hoidossa on suomalaisten mielestä onnistunut poliisi, jolle yli puolet kansasta antaa positiivisen arvion. Kaikkiaan 54 prosenttia vastaajista ajattelee, että poliisi on onnistunut pakolaiskriisin hoidossa erittäin tai melko hyvin. Ainostaan 8 prosenttia on sitä mieltä, että poliisi on onnistunut tehtävässään erittäin huonosti.

Myös Rajavartiolaitos saa toimistaan pakolaiskriisin hoidossa kansalta kohtalaiset arviot. Vastaajista lähes puolet eli 46 prosenttia ajattelee, että rajavartijat ovat hoitaneet tilannetta erittäin tai melko hyvin. Melko tai erittäin huonosti Rajavartiolaitos on onnistunut joka neljännen vastaajan mielestä.

Maahanmuuttovirastolle eniten kritiikkiä

Kaikista kriittisimmin suomalaiset suhtautuvat Maahanmuuttoviraston toimintaan. Lähes puolet eli yhteensä 47 prosenttia vastaajista kokee, että se on hoitanut pakolaiskriisiä melko tai erittäin huonosti.

Yli neljännes (27 prosenttia) ajattelee, että virasto on onnistunut hyvin. Heistä kuitenkin vain 3 prosenttia kokee, että Maahanmuuttovirasto on pärjännyt pakolaiskriisissä erittäin hyvin.

Tutkimus tehtiin verkkopaneelissa  5.10.–8.10. välisenä aikana ja siihen vastasi noin 1 300 suomalaista. Virhemarginaali on suurimmillaan kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.