Kysely: RKP:n kannattajilta murska-arvio hallitukselle

Hallituspuolue RKP:n kannattajista enemmistö on tyytymättömiä Orpon hallituksen toimintaan.

Suomalaisista 60 prosenttia katsoo Petteri Orpon (kok.) hallituksen onnistuneen tehtävissään huonosti tai melko huonosti. 

Asia selviää tutkimusyhtiö Verianin kyselystä, johon vastasi 1 272 suomalaista lokakuussa 2023. 

Kolmannes, 33 prosenttia, katsoo hallituksen onnistuneen hyvin tai melko hyvin.

Verianin mukaan aiemmissa vastaavissa kyselyissä Antti Rinteen (sd.) hallituskauden alussa 31 prosenttia katsoi hallituksen onnistuneen tehtävässään vähintään melko hyvin. Rinteen edeltäjän Juha Sipilän (kesk.) hallituskauden alussa tyytyväisiä oli 36 prosenttia.

RKP:n kannattajat tyytymättömiä

Kaikkein tyytymättömimpiä nykyhallitukseen ovat oppositiopuolue vasemmistoliiton kannattajat, joista 95 antoi Verianin kyselyssä hallitukselle melko huonon tai huonon arvosanan. SDP:n kannattajissa luku on 87 ja vihreiden kannattajissa 85 prosenttia.

Kaikkein tyytyväisimpiä kyselyssä ovat hallituspuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajat. 

Kokoomuksen kannattajista 73 prosenttia ja perussuomalaisista 70 prosenttia katsoo hallituksen onnistuneen vähintään melko hyvin.

Hallituspuolueista RKP:n kannattajat ovat kaikkein tyytymättömimpiä: 17 prosenttia katsoo hallituksen onnistuneen vähintään melko hyvin. Enemmistö, 78 prosenttia RKP:n kannattajista katsoo hallituksen onnistuneen huonosti tai melko huonosti. 

Myös opposition toiminta herättää tyytymättömyyttä. Vastaajista 57 prosenttia katsoo, että oppositio on onnistunut huonosti tai melko huonosti tehtävässään esittää vaihtoehtoja hallituksen politiikalle. Opposition toimintaa pitää onnistuneena 29 prosenttia vastaajista.

Kyselyn virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimusyhtiö Verian toimi aiemmin nimellä Kantar Public.

 

Lue myös:

    Uusimmat