MTV:n kysely: Hallitukselle murska-arvio pakolaiskriisin hoidosta – kuka heistä on huonoin?

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) on pärjännyt hallituksen avainministereistä selvästi huonoimmin pakolaiskriisin hoitamisessa, ilmenee MTV Uutisten kyselystä.

Peräti 64 prosenttia kyselyyn vastanneesta arvioi, että Soini on onnistunut kriisin hoitamisessa melko tai erittäin huonosti. Huonoimman eli erittäin huonon arvosanan Soinille antaa 36 prosenttia vastanneista.

Vain kaksi prosenttia katsoo Soinin onnistuneen erittäin hyvin; melko hyvän arvosanan hän saa 10 prosentilta vastaajista.

MTV Uutiset kysyi kuluneella viikolla verkkopaneelissa kansalaisten arviota hallituksen, sen avainministerien sekä keskeisten viranomaisten suoriutumisesta pakolaiskriisin hoidossa. Suomeen on tänä vuonna vuonna saapunut yli 20000 turvapaikanhakijaa, heistä suurin osa irakilaisia.

Ministereistä MTV:n kyselyyn oli poimittu Soinin ohella pääministeri Juha Sipilä (kesk.), valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) ja sisäministeri Petteri Orpo (kok.).

Sipilä tulee kyselyn ”huonouslistauksessa” kakkoseksi Soinin jälkeen. Hänen toimintansa arvioi melko tai erittäin huonoksi 59 prosenttia. Toisaalta 18 prosenttia on sitä mieltä, että Sipilä on toiminut erittäin tai melko hyvin, mikä on selvästi suurempi osuus kuin Soinilla.

Valtiovarainministeri Stubb on Soinin kanssa samalla viivalla, jos katsoo hyvän arvosanan antaneiden osuutta: ainoastaan 12 prosenttia katsoo Stubbin onnistuneen kriisin hoidossa erittäin tai melko hyvin. Toisaalta Stubbin toiminta on huonoa ”vain” 57 prosentin mielestä. Se on kaksi prosenttiyksikköä vähemmän kuin pääministeri Sipilällä.

Kyselyyn poimituista ministereistä parhaiten pärjää sisäministeri Orpo. Huonon arvosanan hän saa 51 prosentilta, hyvän 19:ltä.

Ministereiden kehno onnistumisprosentti näkyy suoraan myös koko hallituksen saamaan arvosanassa. Erittäin tai melko hyväksi hallituksen suoriutumisen arvottaa 19 prosenttia vastanneista, kun taas 59 prosenttia on sitä mieltä, että onnistuminen on ollut melko tai erittäin huonoa.

MTV Uutisten kyselyyn vastasi 5.– 8. lokakuuta 1304 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Mielipidemittauksen virhemarginaali on suurimmillaan 3 prosenttia suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV Uutisten toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja