MTV:n kokeilussa lapsiystävälliset kuulokkeet: Basso jauhaa, mutta jotain puuttuu

SMS Audio on tuonut markkinoille KidzSafe-kuulokkeet, jotka on tarkoitettu musiikin kuunteluun turvallisella äänentasolla.

Musiikkia kuunellaan helposti liian kovalla äänenvoimakkuudella, mikä aiheuttaa helposti kuulovaurioita etenkin pitkäkestoisessa käytössä.

KidzSafe kuulokkeet on kehitetty varta vasten lasten käyttöön. Paketissa tulee kaksi paria vaihdettavia, eri värisiä kuulokeosia. Mukana toimitetaan myös kaksi erillistä kuulokejohtoa, jotka sopivat kuulokeosien sävyyn. Lisäksi pakettiin kuuluu suojapussi kuulokkeille.

Kuulokepanta on säädettävissä ja ääriasennossa niitä pystyy kuuntelemaan aikuinenkin. Kuulokkeet tuntuvat miellyttäviltä käytössä eivätkä ne painaudu korvia vasten liian tiukasti. Kuulokkeet ovat myös mukavan kevyet.

Kuulokkeet rajoittavat äänentoiston voimakkuuden turvallisen 85 desibelin tasolle. Näin ehkäistään kuulovaurioita. Kokeilussa huomio kiinnittyi kuitenkin yllättävän voimakkaaseen ja puhdikkaaseen bassotoistoon. Lujempaa bassoa ei viitsisi edes kuunnellakaan. 

Äänen kirkkaus loistaa poissaolollaan

Äänen kirkkaudessa kuulokkeet jättivät kuitenkin selvästi toivomisen varaa: Diskantit ja laulajien äänet kantautuvat ikään kuin jostakin muovikotelon pohjalta. Ongelmaa ei saanut kunnolla korjattua edes ekvalisaattorin avulla.

KidzSave kuulokkeet maksavat noin 35 euroa.
Kokeilumme perusteella kuulokkeet soveltuvat lapsille, jotka haluavat askarrella kuulokkeista oman näköiset. Äänenvoimakkuuden rajoittaminen turvalliselle tasolle on ehdotonta plussaa lapsikäyttäjiä ajatellen.

Mutta Hi-Fi-tietoisille lapsille kyseisten kuulokkeiden rahkeet eivät kuitenkaan riitä.

Lue myös:

    Uusimmat