Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Trumpin käytös huolestuttaa – seuraavien vaalien ehdokkaille ehdotetaan jo psykologisia testejä

Yhdysvalloissa moni toivoisi, että presidentti Donald Trumpin tulevaan terveystarkastukseen sisältyisi pakollisena myös psykologisia testejä. Todellisuudessa perjantaisessa presidentin terveystarkastuksessa tarkastellaan enemmän Trumpin fyysistä kuntoa.

Trumpin henkinen terveys on noussut jälleen puheenaiheeksi toimittaja Michael Wolffin viime viikolla julkaistun paljastuskirjan jälkeen.

Trump lisäsi keskustelun kierroksia väittämällä itse Twitterissä olevansa tasapainoinen nero. Kommentti on huolestuttanut ja huvittanut eri puolella maailmaa.

(Juttu jatkuu videon jälkeen)

0:42

Tarvittaisiinko "tasapainoinen nero" -laki?

Yksi huolestuneista on Yhdysvaltain edustajainhuoneen poliitikko Brendan Boyle (demokraatti), joka esittää Trumpin kommentin vuoksi uutta tasapainoinen nero -lakia (stable genius act).

– Presidentti uskoo olevansa tasapainoinen nero, minä en usko siihen. Ennen kuin amerikkalaiset äänestävät henkilöä maan korkeimpaan virkaan, heillä on oikeus tietää, onko ehdokas fyysisesti ja henkisesti sopiva Yhdysvaltain presidentiksi, sanoo Boyle lausunnossaan.

Boylen mielestä Trumpin käytös on otettava vakavasti ja hän ehdottaakin, että 2020 presidentinvaalien jokaisen ehdokkaan mielenterveys on testattava sen jälkeen, kun henkilö rekisteröi ehdokkaaksi.

– Mielestäni meidän pitää pystyä ennakoimaan ja varmistamaan, ettei tällaista tilannetta tapahdu enää uudestaan, Boyle sanoo.

4:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.