New York Times: Atlantassa annettu pidätysmääräykset kuudesta poliisista, joita epäillään kahden mustan college-opiskelijan törkeästä pahoinpitelystä

2:19
Poliisin voimankäyttö mielenosoitusten ja mellakoiden yhteydessä on noussut uutisaiheeksi. Asiasta raportoi MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen.

Yhdysvalloissa Atlantassa on annettu pidätysmääräykset kuudesta paikallisesta poliisista, joiden epäillään syyllistyneen muun muassa törkeään pahoinpitelyyn ja laittomaan etälamauttimen käyttöön kahta mustaa college-opiskelijaa kohtaan.

Kaksi poliisia on jo erotettu tapauksen vuoksi. Asiasta kertoo muun muassa New York Times.

Lauantaina tapahtunut tapaus nousi julkisuuteen siitä julkaistun videon myötä.

Videolla poliisit pysäyttävät ulkonaliikkumiskiellon jälkeen liikkeellä olleen auton, ampuvat autossa olevaa nuorta miestä ja naista etälamauttimella ja vetävät nämä sen jälkeen pois autosta väkipakolla. Tiedossa ei ole, miksi auto pysäytettiin.

Tapaus on herättänyt suuttumusta Yhdysvalloissa, jossa poliisien mustiin kohdistama poliisiväkivalta on ollut jälleen tapetilla mustan miehen George Floydin kuoltua poliisin tukehduttamana.

Poliisi käyttänyt väkivaltaa poliisiväkivaltaa vastustavissa protesteissa

George Floydin tapauksesta alkaneet protestit ovat kestäneet jo viikon. Niiden aikana sosiaalisessa mediassa on julkaistu monia videoita, joissa poliisi käyttää kovia otteita mielenosoittajia vastaan, joista moni on nimenomaan vastustanut etenkin mustiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa.

Poliisin käyttämä väkivalta on herättänyt kritiikkiä niin EU:ssa kuin YK:ssa, joka on vaatinut tutkimaan tapaukset.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja