MTV:n kirjeenvaihtaja kertoo Ida-hurrikaanin aiheuttamista vahingoista: "Varageneraattori lopetti toimintansa teho-osastolla – siinä oli kiire antaa manuaalisesti apua potilaille"

Ida-myrskyn jäljiltä yli miljoona ihmistä ilman sähköä – kirjeenvaihtajan raportti USA:sta 2:23
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja kertoo New Orleansin tilanteesta.

Ida-hurrikaani on tehnyt mittavia tuhoja New Orleansin kaupungissa Yhdysvalloissa. Meksikonlahdelta Yhdysvaltoihin iskeytynyt Ida on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi sisämaahan edetessään.

Aineelliset vahingot nousevat viranomaisten mukaan suuriksi. Tämän hetkisten tietojen mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut, mutta MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että vielä ei tarkalleen tiedetä kaikista henkilövahingoista.

– Pelastustyöt vasta kunnolla alkavat. Tiet ovat olleet tukossa kaatuneista puista ja pelastushenkilökunta yrittää päästä eteenpäin eri alueilla.

– He tietävät, että siellä on aika paljon ihmisiä loukussa esimerkiksi kodeissaan.

"Paljon läheltä piti -tilanteita"

Karppisen mukaan myrskyssä on tuhoutunut kokonaisia taloja ja rakennuksia. Idan tuomien sateiden pelätään yhä aiheuttavan hengenvaarallisia tulvia rannikolla. Viime yönä myrsky katkaisi sähköt koko New Orleansin kaupungista.

– Paljon läheltä piti -tilanteita on ollut. Esimerkiksi paikallisessa sairaalassa varageneraattori lopetti paikoin toimintansa juuri teho-osaston kohdalla, ja siinä oli kiire antaa manuaalisesti apua potilaille, Karppinen kertoo.

Presidentti Joe Biden on määrännyt liittovaltion varoja vaurioiden korjaamiseen. Vielä ei kuitenkaan tiedetä tarkkaa vaurioiden aiheuttamaa summaa.

– Todennäköisesti ei tule olemaan samanlaisia tuhoja kuin 16 vuotta sitten hurrikaani Katriinan osalta, tietää Karppinen kertoa.

Lue myös:

    Uusimmat