Koko New Orleans ilman sähköä, ainakin yksi kuollut – Biden julisti hirmumyrsky Idan piiskaaman Louisianan katastrofialueeksi

Hurrikaani Ida lähestyy Yhdysvaltoja, hätätila julistettu Louisianaan – Pekka Pouta kertoo, miten paha tilanne on 13:36
Katso video: Hurrikaani Ida lähestyy Yhdysvaltoja, hätätila julistettu Louisianaan – Pekka Pouta kertoo, miten paha tilanne on

Yhdysvalloissa koko New Orleansin kaupungista ovat katkenneet sähköt hirmumyrsky Idan edetessä Louisianan osavaltiossa. Asiasta kertovat paikalliset viranomaiset Twitterissä. Sähköt toimivat ainoastaan generaattoreilla. 

Poweroutage.us-sivuston mukaan koko osavaltiossa yli 800 000 asiakasta on sähköittä.

Ida on kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan heikentynyt kolmoskategorian myrskyksi. Sen tuulten nopeus on yhä yli 55 metriä sekunnissa.

Idan on varoitettu voivan aiheuttaa voimakkaiden puuskien lisäksi myös hengenvaarallisia rannikolle iskeviä myrskyvuoksia. Useita ihmisiä on evakuoitu myrskyalueilta.

Biden julisti Louisianan katastrofialueeksi

Presidentti Joe Biden on hyväksynyt Louisianan osavaltion pyynnön tehdä katastrofijulistus alueelle. Valkoinen talo kertoo asiasta verkkosivuillaan. 

Katastrofijulistus mahdollistaa liittovaltiotason rahallista tukea muun muassa osavaltiolle ja 25 piirikunnan asukkaille. Uutiskanava CNN kertoo, että alueille asuvat voivat saada tukea muun muassa väliaikaiseen asumiseen ja kotien kunnostamiseen.

Ainakin yksi kuollut

Yhdysvaltalaismediat kertovat, että ainakin yksi ihminen on kuollut Idan seurauksena saatuaan vammoja kaatuneesta puusta.

Idan on varoitettu voivan aiheuttaa voimakkaiden puuskien lisäksi myös hengenvaarallisia rannikolle iskeviä myrskyvuoksia. Useita ihmisiä on evakuoitu myrskyalueilta.

Louisianan osavaltioon on julistettu Idan vuoksi hätätila. 16 vuotta sitten hirmumyrsky Katrina kylvi tuhoa alueella ja lähes 1  800 ihmistä kuoli. Mississippijoen alajuoksulla sijaitseva New Orleansin kaupunki peittyi silloin lähes kokonaan tulvavesiin.


Lue myös:

    Uusimmat