Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja Fergusonin tapahtumista: Tilanne räjähtänyt käsiin

MTV Uutisten Yhdysvaltojen kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan tilanne Fergusonin kaupungissa on äitynyt juuri niin väkivaltaiseksi kuin etukäteen pelättiin.

Mellakat puhkesivat sen jälkeen, kun oikeus päätti jättää nostamatta syytteen poliisi Darren Wilsonia vastaan, joka ampui aseettoman tummaihoisen nuorukaisen Michael Brownin viime elokuussa.

– Tilanteen voi ikävä kyllä sanoa räjähtäneen käsiin. Useampi rakennus on tulessa ja poliisiasema saarrettu. Mielenosoittajat ovat vallanneet ja tukkineet valtatien, jossa on rekkoja ja henkilöautoja saarroksissa. Poliisiautoja on tuhottu. Alueella on kuultu myös laukauksia, ja poliisi hajottaa ihmisjoukkoja kyynelkaasulla. Muutama mielenosoittaja on pidätetty, Karppinen kertoo New Yorkista käsin.

Karppisen mukaan oikeuden päätöksen julkistamisen ajankohta on synnyttänyt Yhdysvalloissa kummastusta.

– Ihmisissä on herättänyt ihmetystä se, että päätös jätettiin iltaan yötä vasten, eikä kerrottu päivänvalossa.

– Brownin vanhemmat ovat murtuneita ja todella pettyneitä. Tämä on se pahin päätös ja pelko, mitä Fergusonissa odotettiin. Ei mitään syytteitä, vaikka on todistettu, että Wilson ampui aseetonta Brownia ainakin kuusi kertaa.

Karppinen sanoo, että päätös syventää entisestään mustan kansanosan epäluottamusta virkavaltaa ja oikeusjärjestelmää kohtaan.

– Syyttäjä sanoi, että tapaus on tutkittu huolella. Hän kertoi, että moni silminnäkijäkertomus oli epäuskottava ja median vääristelleen tapausta. Se ei mielenosoittajia lohduta. Valamiehistössä oli yhdeksän valkoihoista ja kolme tummaihoista. Tämä vaikutti mielenosoittajien mukaan päätökseen, Karppinen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.