MTV löysi Pennsylvaniasta Joe Bidenin synnyinseudulta Trumpin tukijoita, jotka pelkäävät Bidenin valintaa – "Minusta hän on epäpätevin presidenttiehdokas koskaan"

4:33
Katso videolta, mitä Trumpin ja Bidenin kannattajat kertoivat vaaleista Pennsylvaniassa.

MTV vieraili Joe Bidenin kampanjatilaisuutta isännöinessä Dallasin kaupunginosassa Pennsylvaniassa. Sieltä löytyi sekä palavasti Bidenista pitäviä, että häntä vihaavia asukkaita.

Demokraattien presidenttiehdokkaan Joe Bidenin esiintyminen Pennsylvaniassa Dallasin lukiossa on alle 3 000 asukkaan asuinalueelle todella iso juttu.

– Emme saa paljoa julkisuutta, ellei jotain näin isoa tapahdu, sanoo paikkakunnalla asuva opiskelija Morgan.

Morgan äänesti ennakkoon entistä varapresidenttiä Joe Bidenia. Nyt hän osoittaa tukeaan tien varressa, aivan Joe Bidenin kampanjatilaisuuteen vievän tien vieressä.

– On tärkeää saada ihmiset äänestämään, riippumatta siitä, miten äänestää.

Dallasin kaupunginosa sijaitsee aivan Joe Bidenin synnyinpaikan Scrantonin kupeessa. Yleensä presidenttiehdokkaiden kotikonnut tuppaavat äänestämään oman kotipaikan ehdokasta ylivoimaisesti.

Tänä vuonna voi olla toisin.

– En usko olevani vähemmistössä. Luulen, että Donald Trump voittaa vielä suuremmalla erolla kuin viimeksi, sanoo Trumpin puolesta puhuva Chris.

Vesisärötys puhuttaa paikallisia

Joe Bidenin kannattajia on paljon, mutta Donald Trumpin tukijoilla tuntuu olevan hauskempaa. Äänekäs joukko Trumpin tukijoita on valloittanut kampanjapaikalle vievän tien risteyksen.

Paikalla liehutellaan lippuja, soitetaan musiikkia täysillä ja tietysti grillataan.

Trumpin kannattajien mielessä lepää ainakin yksi asia, jonka Joe Biden lipsautti torstaisessa presidentinvaaliväittelyssä. Biden nimittäin sanoi vastustavansa vesisärötystä liittovaltion mailla.

Vesisärötys on tekniikka, jolla porataan fossiilisia polttoaineita 1–2 kilometrin syvyydestä maan sisältä. Menetelmä aiheuttaa ympäristöhaittoja, mutta se myös työllistää paljon ihmisiä.

Pennsylvanian osavaltiossa 26 000 ihmistä saa suoraan elantonsa öljy- ja kaasualalta.

Kaasualalla työskentelevä Gene ei sulata Bidenin kantaa. Hän pelkää, että jos Joe Biden valitaan, Gene ja hänen kollegansa jäävät työttömiksi.

– Minusta hän on epäpätevin presidenttiehdokas koskaan.

Chrisin mielestä on ironista, että Joe Biden pitää kampanjatilaisuuttaan juuri Dallasin lukiossa.

– Sitä vastapäätä on suuri kaasulaitos, joka rakennettiin 7–8 vuotta sitten.

"Trump on ollut loistava presidentti!"

Joe Bidenia kannattava Louise on vesisärötystä vastaan. Hän sanoo tiedostavansa, ettei menetelmän hyödyntämistä lopeteta kerralla.

Jos Louise saisi päättää, öljy- ja kaasuyhtiöitä verotettaisiin rajusti. Verovaroilla tuettaisiin paikallisia yhteisöjä.

– Haluaisin, että fossiilisia polttoaineita korvattaisiin esimerkiksi tuuli- ja aurinkovoimalla.

Kuinka vaaleissa sitten käy? Lopullinen vastaus saadaan aikaisintaan 3. marraskuuta. Molempien ehdokkaiden kannattajat uskovat oman ehdokkaansa voittoon.

– Trump on ollut loistava presidentti! Jos minä saisin päättää, hän pysyisi presidenttinä kuolemaansa asti, Gene sanoo.

– Toivon, että amerikkalaiset osaavat tehdä oikean valinnan, sanoo Bidenia tukeva Morgan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja