MTV sodan polttopisteen liepeillä: "Venäjän tavoitteena on pussittaa Ukrainan joukot"

1:38
Katso Niko Nurmisen tuore raportti Donetskin alueelta.

Venäjä on kiristänyt otettaan itäisen Ukrainan Donetskissa Bahmutin kaupungin ympäristössä. Ukrainalaisjoukot taistelevat kiivaasti alueella, sillä Bahmutin menettäminen avaisi Venäjälle mahdollisuuden vallata koko Donetskin alue.

Ukraina suunnittelee joidenkin tietojen nopeaakin vetäytymistä Vuledarin suunnalla, kertoo MTV:n toimittaja Niko Nurminen donetskilaisesta väestönsuojasta. Syynä tähän on se, että lisäjoukkoja tarvitaan kipeästi Bahmutin alueelle, jonka menettäminen voisi käydä ukrainalaisille kalliiksi.

– Tästä Kramatorskin kaupungista 25 kilometrin päässä sekä etelässä että idässä käydään tällä hetkellä Ukrainan puolustussodan kiivaimpia taisteluita, Nurminen kuvailee tilannetta rintamalla.

Venäjä on onnistunut Bahmutissa lähenemään Ukrainan joukkoja viime aikoina.

– Siellä Venäjän tavoitteena on pussittaa Ukrainan joukot ja katkaista täältä Kramatorskista Bahmutiin vievä tie, joka on olennainen huoltolinja Ukrainalle.

Ukrainan mukaan Venäjä ei pystyisi murtamaan sen puolustuslinjaa.

– Jos näin kuitenkin kävisi, se olisi erittäin huono asia Donetskin puolustukselle ja avaisi Venäjälle tien käytännössä ottaa valtaansa koko alue.

Katso artikkelin videolta Nurmisen raportti Donetskista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja