Mainos

MTV-kysely: Keskustan kenttä pettyi Vanhaseen

Keskustan kenttäväki on pettynyt puheenjohtajaansa, pääministeri Matti Vanhaseen, kertoo MTV:n uutisten keskustan piiritoimikuntien jäsenille tekemä kysely. Samalla tavalla kenttäväki on pettynyt myös puoluesihteeri Jarmo Korhoseen.

Vanhasen osalta suurin syy onnistumisprosentin pienemiseen on hänen julkinen kuvansa. Keskustajohdon luottamusta syö epäilemättä myös viime syksyn huono kunnallisvaalitulos ja alavireinen gallup-kannatus.

MTV:n uutiset teki laajan kyselyn keskustan kenttäväelle huhtikuun aikana. Siitä käy ilmi, että vuoden aikana Vanhasen arvostus omiensa keskuudessa on tippunut huomattavasti, jopa dramaattisesti. Nyt piiritoimikuntien jäsenistä vain alle puolet (48 %) katsoo Vanhasen onnistuneen hyvin, kun vuosi sitten vastaavassa kyselyssä prosentti oli peräti 79.

Vastaavasti vuosi sitten vain 5 prosenttia katsoi Vanhasen onnistuneet huonosti, nyt epäonnistumisprosentti on pompannut kolme kertaa suuremmaksi.

Suuri syy Vanhasen maineen laskulle on hänen julkisuuskuvansa, joka on syönyt puheenjohtajan uskottavuutta. Vanhanen on vuoden aikana ollut kohu-uutissa teksti- ja sähköpostiviestiensä sekä kihlauksensa kautta. Vajaat 40 prosenttia keskustavaikuttajista katsoo, että julkisuus on syönyt Vanhasen uskottavuutta.

- Vaikka ne taitaa olla meille kaikille arkipäivää nämä jutut, niin ne ei vain sovi pääministerille, tiivistää kyselyyn vastannut Teijo Peltonen Keski-Suomesta.

Silti myönteisenäkin julkisuutta pitää viidennes vastaajista.

MTV:n uutisten kysely tehtiin huhtikuussa keskustan piiritoimikuntien jäsenille. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 234 keskusta-aktiivia ja vastausprosentti nousi 64:ään.

Lisää kyselyn tuloksista kerrotaan illan uutisissa ja keskiviikkona pitemmässä katsauksessa MTV3:n 45-minuuttia ohjelmassa. Tuolloin selviää myös, minkä arvosanan keskustan kenttä antaa omille ministereilleen ja hallitusyhteistyölle kokoomuksen kanssa. Keskiviikkona 45-minuuttia ohjelmassa kerrotaan myös, mitä mieltä kokoomuksen piirihallitusten jäsenet ovat omasta puoluejohdostaan, omista ministereistään ja yhteistyöstä keskustan kanssa.

Katso Vesa Kallionpään juttu ja politiikan toimiuksen esimies Timo Haapalan analyysi (Kymmenen uutiset 28.4.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.