MTV kokeili satasen Lumia-luuria: Tällainen se on

Kokeilussa Microsoft Lumia 532 1:49

MTV Uutiset otti kokeiluun Microsoftin uuden Lumia 532 -älypuhelimen, joka sijoittuu edulliseen hintaluokkaan.

Lumia-tyylille uskollisena 532-malliin on saatavilla kirkkaan värisiä taustakuoria. Kokeiluumme saapui kirkkaan vihreällä kuorella varustettu luuri.

Kännykkä on varustettu neljän tuuman näytöllä, jonka tarkkuus on 800 x 480 pikseliä.

Lumia 532 tekniset tiedot

Käyttöjärjestelmä: Windows Phone 8.1

Näyttö: 4 tuumaa (800 x 480)

Suoritin: 1,2 GHz -neliydinsuoritin

Muisti: 1Gt RAM, 8 Gt sisäinen muisti, muistikorttipaikka

Akku: 1560 mAh

Kamerat: 5 MP pääkamera / 0,3 MP etukamera

Mitat: 118,9 x 65,5 x 11,6 mm 136,3 g

Hinta: 100 euroa

Puhelimelle tarjoaa vääntöä neliydinsuoritin ja se tuntuu pyörittävän Windows 8.1 -käyttöjärjestelmää sovelluksineen varsin sujuvasti.

RAM-muistia on yksi gigatavu ja sisäistä muistia vaatimattomat 8 Gigatavua,  jota voi tosin kasvattaa muistikortilla. Akun kapasiteetin luvataan riittävän kahteentoista tuntiin puhetta 3G-verkossa tai seitsemään ja puoleen tuntiin videoiden katselua.

Sata euroa maksava Lumia 532 tarjoaa alhaisesta hinnastaan huolimatta pitkälti samanlaisen käyttökokemuksen kuin huomattavasti kalliimmat kärkimallit. Mutta toki edullinen hinta näkyy useilla eri osa-alueilla:

Ensinnäkin laitteen yleistuntuma on muovisen halpa ja se on melko paksu. Kulmikkaasti muotoillun kännykän rakenteen eduksi on kuitenkin sanottava, että se on erittäin tukeva.

Plussaa

-Edullinen

-Tukeva rakenne

-Toimii jouheasti

-Pirteät värivaihtoehdot

Miinusta

-Kamerassa ei salamaa

-Muovinen olemus

-Keskinkertainen näyttö

Takakuori kiinnittyy kännykkään niin tiukasti, että sitä on jopa vaikea irrottaa.  Kuoren alla on niinikään irroitettava akku.

Näytön resoluutio on heikko ja sen tuottamat värit haaleahkot verrattuna kalliimpiin puhelinmalleihin.

Edullinen hankintahinta näkyy myös mm. kameroissa. Laitteen pääkameran tarkkuus on viisi megapikseliä eikä se sisällä salamaa. Etukameran tarkkuus on 0,3 megapikseliä.

Puutteistaan huolimatta Lumia 532 tarjoaa kuitenkin käyttökelpoisen vaihtoehdon henkilölle, joka etsii monipuolista älypuhelinta ilman, että tarvitsisi maksaa itseään kipeäksi.

Lue myös:

    Uusimmat