MTV kokeili: Onko tässä kuntoilijan ”ultimaattinen superkello”?

MTV Uutiset otti tuntumaa aktiivisuusrannekkeista tunnetun Fitbitin lippulaivamalliin.

Fitbit Surge on suunniteltu aktiivikuntoilijoille ja yhtiö itse markkinoi tuotettaan mahtipontisesti ”ultimaattisena fitness-superkellona”.

Charge HR:n isoveli

Surge edustaa ominaisuuksiltaan hyppäystä ylöspäin helmikuussa testissämme olleesta Fitbit Charge HR -aktiivisuusrannekkeesta. Charge HR-malliin verrattuna Surge on huomattavasti suurempi ja se sisältää lisäksi kosketusnäytön ja sisäänrakennetun GPS-ominaisuuden. Lisäksi kello näyttää puhelimeen tulevien puheluiden lisäksi tekstiviestit ja sen avulla pystyy ohjaamaan musiikkisoitinta (play, pause, hyppäys seuraavaan kappaleeseen).

Ominaisuuksia on siis runsaammin, mutta 250 euroa maksava Surge on samalla kuitenkin lähes kaksi kertaa Charge HR -mallia kalliimpi.

Selkeä ja monipuolinen kännykkäsovellus

Fitbitin kännykkäsovellus saa kiitosta selkeästä ja johdonmukaisesti käyttöliittymästään.

Plussaa:

-Hyvät ominaisuudet aktiivikuntoilijaa ajatellen

-.Helppokäyttöinen

-Monipuolinen kännykkäsovellus

-Koostaan huolimatta mukava ranteessa

-Kosketusnäytön toiminta

Miinusta:

-Turhan kookas olemus

-Melko hintava

Samaa sovellusta käytetään myös Fitbitin muiden aktiivisuusrannekkeiden kanssa ja uuden rannekkeen lisääminen käy kädenkäänteessä. Omia päivittäisiä aktiviteettejaan, kuljettuja matkoja, noustuja kerroksia,  kalorien palamista ja unenlaatuaan sekä sydämensykettään pystyy kartoittamaan hienosti sovelluksen kautta. Tietoja pystyy selamaan myös Surgen mustavalkoiselta kosketusnäytöltä. Pienikokoinen kosketusnäyttö toimii erittäin tarkasti. Roiskesuojaus tulee tarpeeseen kovassa käytössä.

Kuminen leveä ranneke tuntuu miellyttävältä ranteessa, mutta se saattaa ennen pitkää myös hiostaa ihoa. Tämän takia ranneketta ei kannata kiinnittää liian tiukasti.

Muutenkin kello on kooltaan melko suuri, joskin ranteessa ollessaan se on melko sopusuhtaisen näköinen. Fitbit surge on tyylillisesti selvästi aktiivisuuskello eikä se muuhun pyrikään. Tällöin se ei kuitenkaan ole välttämättä paras valinta vaikkapa puvun tai juhla-asujen kanssa.

Ei nyt ihan "superkello" kuitenkaan


Kokeilumme perusteella Fitbit Surge on erittäin hyvin toimiva paketti, joka tarjoaa paljon hyötyä ja huvia urheilusuoritusten ja päivittäisen aktiivisuuden seurantaan. 

Vaikka se onkin varsin hyvä laite, niin ”superkelloksi” sitä ei kuitenkaan voi kutsua. Markkinoilla on myös paljon älykelloja, jotka tarjoavat vieläkin enemmän ominaisuuksia.

Surge on nimenomaan aktiivikuntoilijan valinta. Peruskuntoilijaa ajatellen huomattavasti edullisempi (140 euroa) Charge HR tarjoaa kuitenkin lähes yhtä hyvät ominaisuudet ja se on lisäksi huomattavasti sirompi ranteessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja