MTV Genevessä: Tällaisessa 1700-luvun huvilassa Biden ja Putin tapaavat – alueella tuhansia sotilaita ja poliiseja

3:08
Katso yllä oleva video: Tällaiset turvajärjestelyt suurvaltajohtajien tapaamisessa ovat.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin Euroopan-kiertue huipentuu iltapäivällä Suomen aikaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamiseen Sveitsin Genevessä.

MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi paikan päältä, että alueella on massiiviset turvajärjestelyt.

– Eilen kymmeniätuhansia ihmisiä oli viettämässä hellepäivää Geneven keskustassa ja Genevenjärven rannalla, mutta nyt tämä on täysin 3 000–3 500 sotilaan ja poliisin ympäröimä alue.

Lisäksi Sveitsin ilmavoimien koneet vartioivat Geneven suljettua ilmatilaa.

Biden ja Putin tapaavat historiallisessa 1700-luvun huvilassa, Villa La Grangessa, joka sijaitsee Geneven suurimmassa puistossa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Piuhola kertoo, että alueen läheisyyteen ei ole asiaa yhdelläkään paikallisella. Puisto on suljettu kaksi kilometriä pitkällä piikkilanka-aidalla.

– Ydinkeskusta on hyvin autio, Piuhola kertoo.

Geneveläisille on annettu kehotus jäädä tänään etätöihin kotiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Näistä asiat ovat esillä

Odotukset suurvaltajohtajien tapaamisessa eivät ole kovin korkealla.

– Biden on sanonut, että hän ei edes yritä välejä lämmittää, mutta hänelle on tärkeää, että Venäjä olisi jotenkin paremmin ennakoitavissa, Piuhola raportoi.

– Tietenkin on isoja kysymyksiä, joista pitäisi päästä sopimaan. Varsinkin asevarustelun hillitseminen ja ajankohtaiset kysymykset, kuten Ukraina, Valko-Venäjä ja ihmisoikeudet Venäjällä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Miksi Putinin tapaaminen vasta Bidenin Euroopan-kiertueen lopuksi?

MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola arvioi, että Biden halusi tarkoituksella tavata Vladimir Putinin Euroopan-kiertueensa lopuksi.

– Kansainvälisessä politiikassa signaalit ovat tietenkin tärkeitä, ja Biden uutena presidenttinä halusi varmasti lähettää sitä signaalia, että hänelle tärkeimmät liittolaiset ovat G7-maat, Nato-maat ja EU-maat, ja sen jälkeen sitten Venäjä.

– Tietenkin sillä on tärkeä merkitys, että suurvallat tapaavat. Se on yksi tärkeä signaali, että maailma on paikallaan ja suurvallat yrittävät hoitaa välejään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja