Mainos

Juhannus 2015: Tätä kaikkea se oli

Juhannuksen vietossa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä, joista kolme hukkui. Liikenneonnettomuuksissa puolestaan kuoli kaksi ihmistä. Mutta oli juhannus muutakin: hienoja kokkoja, upeita aamuruskoja ja auringonlaskuja. MTV.fi seurasi juhannusta vaihe vaiheelta. Alla raportti tapahtuneesta.

Maanantai 22.6.

5:00 Tähän mennessä saatujen tietojen mukaan juhannuksen vietossa on kuollut ainakin yhdeksän ihmistä. Tarkemmin kuolonuhreista voi lukea täältä.

3:45 Lukija kuvasi auringonlaskun juhannuksen päätteeksi Ullavanjärvellä Kokkolan Ullavassa illalla.

lukijan kuva

02:30  Nelostien onnettomuus Oulussa näyttää jääneen paluuliikenteen ainoaksi vakavammaksi turmaksi. Teillä on rauhallista. Liikennevirasto arvioi aiemmin juhannuksen paluuliikenteen hiljenevän yhden aikoihin yöllä.

01:05 Saariselällä juhlittiin juhannusta hieman yllättävissä merkeissä: juhannusmäki!

lukijan kuva

Sunnuntai 21.6.

23:45 Tiedot Oulun onnettomuudesta Nelostiellä tarkentuvat: Vakavasti loukkaantunut on 39-vuotias mies, joka ajoi pakettiautoa yksin. Alustavien silminnäkijähavaintojen mukaan pakettiauto ajautui vastaantulevien kaistalle toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Lue juttu täältä.

22:13 Lukijan mukaan Nauvon lauttarannassa yhä yli kahden kilometrin mittainen jono.

21:40 Pohjantiellä tapahtuneen onnettomuuden takia nelostie ollut pysähdyksissä yli puolituntia.

21:38 Oulun onnettomuudesta lisätietoja: Oulun suunnasta noin puoli kilometriä ennen Haukiputaan liittymää henkilöauton ja pakettiauton liikenneonnettomuus. Pakettiautossa yksi loukkaantunut vakavasti. Henkilöautossa yksi lapsi ja  kaksi aikuista lievästi loukkaantunut. Kaikki toimitettu sairaalaan jatkohoitoon.

21:20 Oulussa pohjantiellä, noin 19 kilometriä Kemin suuntaan, on tapahtunut liikenneonnettomuus, tiedottaa Oulun hätäkeskus.

19:56 Liikenneviraston mukaan juhannuksen paluuliikenteessä on vältytty vakavilta onnettomuuksilta. Lue lisää täältä.

19:15 Kalajoen juhannusta vietettiin tänä vuonna poliisi näkökulmasta kohtuullisen rauhallisissa merkeissä. Yhteensä poliisitehtäviä kirjattiin juhannuksen ajalta 184 kappaletta.

18:17 Liikenneviraston tiedotteen mukaan ruuhkia on erityisesti valtatiellä 9 Oriveden ja Tampereen välillä. Myös Viitostiellä Mikkelistä Heinolaan on ruuhkia, kuten myös Nelostiellä Heinolasta Helsinkiin.  

Paluuliikenne on perinteisen vilkasta, eikä mitään erityisen kovia ruuhkaantumisia ole ollut. Myös pahoilta kolareilta on toistaiseksi vältytty.  

18:07 Tänään pilvisyys on vaihtelevaa koko maassa. Pohjois-Pohjanmaalla tulee kuurosateita, iltapäivällä myös ukkosia. Myös maan länsiosaan ja Pohjois-Lappiin syntyy jokunen iltapäiväkuuro.

17:42 Juhannuksena on tähänastisten tietojen mukaan kuollut ainakin seitsemän ihmistä, joista kolme on hukkunut. Lue lisää täältä.

17:00 Juhannuksen paluuliikenne on sujunut rauhallisesti. Pahimmat ruuhkat ovat olleet Jyväskylän ja Tampereen välisellä tieosuuudella. Liikenteen oletetaan jatkuvan tasaisena noin kello 21 asti.

16:05 Rattijuopumukset työllistävät poliisia juhannuksen paluuliikenteessä. Kauhajoella poliisi puhallutti iltapäivällä kolme kuljettajaa, joista kaikki ylittivät rattijuopumuksen rajan.

15:50 Lukijan lähettämässä kuvassa paluuliikennettä nelostiellä Mäntsälän tienoilla kohti Helsinkiä.

15:27 Helsingin poliisilla on ollut tavanomainen juhannus.

14:51 Eilen illalla rattijuoppo pakeni poliisia Lappeenrannassa. Hän ajoi päin punaisia ja jäi liikenteen sumppuun risteyksessä, josta hän peruutti paetakseen poliiseja. Lopulta poliisi käytti piikkimattoa ja kuljettaja yritti vielä senkin jälkeen jatkaa matkaansa siinä kuitenkaan onnistumatta.

14:44 Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa useista rattijuopumuksista. Muiden muassa 17-vuotias mies ajoi moottoripyörää voimakkaasti päihtyneenä viime yönä. Hänellä oli ollut kyydissä kaksi naista. Kolmikko kaatui, ja kyydissä olleet sekä kuljettaja saivat pieniä vammoja. Mies ylitti puhallutuksessa törkeän rattijuopumuksen rajan ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

14:38 Iäkäs nainen on löydetty kuolleena Jyväskylästä. Poliisi tutkii tapausta tappona. Lue lisää täältä.

13:09 Pohjois-Savon poliisi kertoo, että lauantain ja sunnuntain välinen yö oli alueella jopa normaalia kesäviikonloppua hiljaisempi.

13:05 Juhannuksen paluuliikenne ei puolenpäivän jälkeen juuri näkynyt teillä, kerrotaan Liikennevirastosta. Kaunis ilma lykkää paluuliikennettä Liikennevirastosta arvioidaan. Lue lisää täältä.

12:53 Lukija lähetti MTV.fi:lle rajun kuvan törmäyksessä vaurioituneesta autosta. Kuva on otettu Hollolasta juhannusaattoiltana.

12:43 Myös Mäntyharjun Haukijärveällä nautittiin kauniista juhannusmaisemista.

12:39 Oulujärvellä vietettiin juhannuspäivää upeissa maisemissa. Tässä lukijan lähettämä kuva.

12:28 Sotkamossa tapahtui varhain sunnuntaiaamuna pahoinpitely, jossa 1996 syntynyt nainen löi tuopilla ravintolassa ollutta miestä. Tämän jälkeen kahinointi oli jatkunut ravintolan ulkopuolella.

Myös Kajaanissa tapahtui aamuyöllä pahoinpitely. Ulkomaalaistaustainen kajaanilaismies joutui tuntemattoman vaalea hiuksisen miehen pahoinpitelemäksi Kajaanin keskustassa. Tekijä on kateissa ja poliisi kaipaa tapauksesta havaintoja. Niitä voi soittaa arkena numeroon 0295 416520.

11:47 Keski-Suomen pelastuslaitos kertoo, että juhannus on ollut Keski-Suomen alueella poikkeuksellisen rauhallinen. Pelastuslaitokselle kirjattiin juhannusaatosta sunnuntaihin kello yhteentoista mennessä 37 pelastustehtävää, muiden muassa liikenneonnettomuuksia, rakennuspaloja ja ensiaputehtäviä.

11:42 Kirkkonumella vietettiin juhannusyötä usvaisissa tunnelmissa. Lukijan kuva on otettu kolmen aikaan.

11:26 Pohjois-Karjalan alueella poliisin haaviin jäi myös useita rattijuoppoja. Esimerkiksi varhain lauantaiaamuna 18-vuotias outokumpulaismies törmäsi mopollaan naiseen rivitalon pihassa ja pakeni paikalta. Lopulta poliisi sai nuorukaisen kiinni ja hän puhallutti 0,84. Naiselle tuli törmäyksessä pieniä vammoja.

Juhannusaattoiltana Outokummussa napattiin myös ruorijuoppo. 45-vuotias mies yritti käynnistää veneen moottoria, jonka seurauksena vene kaatui. Rannalla olleet sivulliset olivat kuulleet kuljettajan ja kyydissä olleen miehen avunhuudot ja auttaneet heidät ylös järvestä ja ottanee heidät lämmittelemään mökkiinsä. Mies puhalsi alkometriin 2,86 promillea.

11:08 Viileä tyyneys vallitsi Kangasalan Ilkossa juhannuksena.

10:58 Aamulla ennen kahdeksaa Outokummussa tapahtui raju auton ulosajo, jossa loukkaantui kaksi nuorta miestä. Lue lisää täältä.

10:46 Miestä heitettiin kivellä kasvoihin koirapuistossa juhannusaattona, poliisi tutkii tapahtumaa pahoinpitelynä. Lue aiheesta lisää täältä.

09:19 Rattijuopumukset ja pahoinpitelyt ovat työllistäneet Pohjanmaan poliisilaitosta juhannuksena. Perhossa muun muassa nuoripari pahoinpiteli toisiaan juhannuspäivän aamulla harjanvarrella.

09:05 Porvoon moottoritiellä ajettiin eilen illalla upeissa maisemissa. Eikä ruuhkastakaan ole kuvan ottamisen aikaan tietoa! Alla lukijan kuvan.

08:20 Miestä ammuttu rintaan Vantaalla, lue aiheesta lisää täältä.

07:58 Juhannus sujunut tänä vuonna rauhallisesti, kertoo Helsingin poliisi.

07:46 Salossa Valimokujalla on murtauduttu metalliyrityksen tiloihin ja varastettu Esab-merkkinen hitsauskone, poliisi tiedottaa.

06:23 Oulun alueella on juhannuksen aikana jäänyt useita rattijuoppoja poliisin haaviin. Poliisi kertoo muun muassa eilen päivällä pysäyttäneensä 23-vuotiaan päihtyneenä ajaneen miehen Oulujoen sillalla. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta ja viimeisen vuoden aikana hän oli syyllistynyt kolme kertaa kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

05:37 Lukijan lähettämä kuva upeasta juhannusyön auringosta Kokkolan Ullavasta.

05:18 Poliisi valvoo juhannustanssien jälkeenkin.

05:02 Juhannuksen paluuliikenteestä odotetaan rauhallista. Liikenneviraston mukaan paluuliikenne näkyy eniten Viitostiellä Mikkelin ja Heinolan välillä sekä valtatiellä 9 Oriveden ja Tampereen välillä. Aiheesta lisää täältä.

04:49 Hyvää huomenta! Juhannuksen päätteeksi nautiskellaan vuoden pisimmästä päivästä eli kesäpäivänseisauksesta. Lue aiheesta lisää täältä.

Lauantai 20.6.

22:58 Katso tarkemmat tiedot huomisen säästä.

22:15 Itä-Suomessa saadaan huomenna nauttia jopa yli 20 asteen lämpötilasta.

22:09 Huomiseksi luvassa poutaista keliä maan eteläosiin.

21:10 Poliisitiedotteen mukaan Mikkelin onnettomuudessa auto oli ajanut reilua ylinopeutta. Kuljettajana oli 19-vuotias mies ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen

20:30 Juhannuksena ei ole vältytty kuolonuhreilta. Lue lisää täältä.

20:22 Merivartiosto varoittaa sankasta sumusta Suomenlahdella huomenaamulla. Umpisumuun ei merivartioston mukaan pidä lähteä, vaan veneilijöiden tulee odottaa, että sää selkenee.

20:11 Mikkelin liikenneonnettomuudessa loukkaantui 4 matkustajaa. Henkilöauto oli ajanut vitostietä pohjoiseen ja lähtenyt ohittamaan edessä olevaa autoa. Ohituksen jälkeen auto suistui ulos tieltä. Kaikki 4 ihmistä ovat sairaalahoidossa.

20:06 Kalajoen hiekkasärkillä juhannusjuhlia jatkettiin poliisin mukaan rauhallisissa merkeissä. Alueelta otettiin kiinni yksi rattijuopumukseen syyllistynyt ja pari alaikäistä päihtymyksen vuoksi. 

19:32 Mikkelissä Lahdentiellä tapahtunut liikenneonnettomuus.

18:26 Kuopiossa ajelehtineelle veneelle löytyi omistaja, poliisille ja pelastuslaitokselle ei tehtävää.

18:22 Kuopiossa Iso-Lauaksesta löytynyt vene ajelehtimassa, poliisilla ei vielä tieto onko kukaan pudonnut järveen, vai onko vene ajelehtinut muutoin.

17:24 Rattijuopot työllistävät poliisia ympäri Suomea. Lue lisää täältä.

17:12 Vantaalla, Kehä 3, Porvoonväylän liittymän kohdalla tapahtunut liikenneonnettomuus, tiedottaa liikennevirasto

17:01 Päihtyneet kuljettajat olleet poliisin riesana Kouvolassa. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen mukaan kiinni jäi seitsemän päihtynyttä kuljettajaa, joista yksi jäi kiinni kaksi kertaa.

16:52 Porintiellä Vihdissä tapahtunut liikenneonnettomuus. Tarkempi paikka Nummelasta noin 14 kilometriä kohti Forssaa.

16:19 Näin upeissa maisemissa vietettiin juhannusiltaa Orivedellä

15:55 Myös koomikko Ismo Leikola toivottaa Twitterissä hauskaa juhannusta

15.35 Jalkapalloilija Mikael Forssell toivottaa faneilleen hyvää juhannusta Twitterissä.

15.20 Poliisi tiedottaa, että Etelä-Karjalan alueella on puhallutettu juhannusyön aikana kolme rattijuoppoa.

Ruokolahdella poliisi pysäytti 1987 syntyneen imatralaismiehen epävarman ajotyylin takia ja puhallutuksessa miehen promilleluku oli 2,30. Alle tunnin päästä tästä poliisi pysäytti toisenkin rattijuopon Ruokolahdella. Hän oli kortiton 1987 syntynyt mies, jonka epäillään saaneen auton käyttöönsä joursenolaiselta naiselta.

Lappeenrannassa pysäytettiin puolestaan traktorinkuljettaja, vuonna 1999 syntynyt lappeenrantalainen, jonka puhalluskoe antoi tulokset 0,33 promillea.

15.18 Turun Kiinamyllynkadulla on käynnissä rakennuspalon sammutustyöt. Palo osoittautui myöhemmin loisteputken kärähdykseksi Turun yliopistollisessa sairaalassa.

14.54 Lukija lähetti hellyyttävän kuvan sinitiaisesta. Se kuoriutui tänään.

14.20 Konttajärvellä Pellossa on juhlittu juhannusta upeissa maisemissa. Tässä lukijan kuva. Lisää kuvia lukijoiden juhannuksen vietosta voi ihastella täältä.

14.03 Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb päivtti eilen juhannuskuulumisensa kolmella viestillä. Tässä niistä viimeisin.

13.45 Suonenjoella tapahtui viime yönä törkeä pahoinpitely, kun kaksi paikallista miestä kävi kahden miehen kimppuun uhreja potkien ja löyden. Uhrit vietiin sairaalahoitoon ja toidella todettiin vakava päävamma. Hän on tällä hetkellä teho-hoidossa. 

Epäillyt on pidätetty ja juttua tutkitaan törkeänä pahoinpitely.

13.42 Viime yönä nuori mies menehtyi poliisiautoon Kuopiossa, kertoo poliisi. 20-vuotiasta mies oli kuljetettu kiinniotettuna Nilsiästä Kuopioon. Lue lisää tästä.

13.30 Lukijan lähettämässä kuvassa juhannustunnelmia Muonionjoen varrelta.

13.09 Itä-Suomen poliisilaitos kertoo, että kahdesta rattijuopumustapauksesta Ylä-Savossa. Juhannusaattoiltana poliisi puhallutti Iisalmessa 53-vuotiaan mieskuljettajan, joka puhlasi alkometristä 1,98 promillen lukeman. 

Toinen törkä rattijuopumus ja lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantaminen kirjattiin ylös Sonkajärvellä, jossa poliisi päätti pysäyttää kahden aikaan yöllä 24-vuotiaan mieskuljettajan. Kuljettaja kuitenkin kiihdytti karkuun ja lopulta vielä yritti juosta poliiseilta pakoon, turhaan. Miehen alkometrilukema oli 1,71 promillea.

12.28 Poliisi on kertonut, että myöhään eilen illalla Ylivieskassa tapahtui ampumavälikohtaus. Tekijät pakenivat paikalta ja poliisi sai heidät kiinni piikkimaton avulla. Lue lisää tästä.

11.25 Juhannuspäivänä lämpimintä on maan itäosissa, mutta raekuurojakin voi saada idässä niskaan.

10.41 Vorot eivät ole lomailleet juhannuksenakaan. Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo mökkimurtautujien iskeneen Mäntyharjulle, Juvalle, Mikkelin Ristiinaan sekä Mikkelin Hangastenmaalle.

10.25 Hämeen poliisi kuvailee juhannusviikonloppua tavanomaiseksi viikonlopuksi tehtävien osalta. Poliisi otti muun muassa Hausjärvellä kiinni 55-vuotiaan miehen, joka ajoi traktorimönkijää päihtyneenä. Lue aiheesta lisää täältä.

9.48 Mies pahoinpideltiin viime yönä Helsingin keskustassa, kertoo poliisi. Tapahtuman todistanut henkilö kertoi poliisille, että mies alkoi yllättäen lyödä toista miestä. Poliisipartio otti kiinni pahoinpitelystä epäillyn 24-vuotiaan miehen. Epäilty kertoi poliisille hermostuneensa, kun oli kokenut, että toinen mies olisi kuvannut häntä. Poliisi tutkii tapahtumaa pahoinpitelynä.

09.43 Näin komeissa maisemissa MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä viettää juhannusta. Miten sinä juhlit juhannusta? Lähetä kuva toimitukseen MTV Uutisten sovelluksen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen kuvat@mtv.fi.

09.16 Ja näin syttyy juhannuskokko!


09.09 Kokkolan Naakkapuistossa oli aamuyöllä pahoinpitely. Poliisin mukaan kolmen ulkomaalaisen miehen seurue oli pyytänyt muilta paikalla olleilta tupakkaa ja huumeita, ja kun niitä ei ollut löytynyt he olivat pahoinpidelleet ainakin yhden puistossa olleista nuorukaisista. Poliisi kaipaa tietoa tapahtuneesta, ne voi ilmoitella numeroon 0295 440513.

08.35 Jalankulkija loukkaantui Kauhavalla viime yönä, tiedottaa poliisi. Jalankulkija juoksi yllättäen auton eteen, jolloin autoilija törmäsi päihtyneeseen mieheen. Mies kuljetettiin hoidettavaksi Seinäjoen sairaalaan.

08.00 Lukijan lähettämässä kuvassa kaksi upeutta: sateenkaari ja juhannuskokko.

07.24 Pulkkilassa, Ouluntiellä on tapahtunut ulosajo. Poliisin mukaan ulkopaikkakuntalainen mies menetti auton hallinnan ja auto suistui ojaan. Autossa oli kaksi henkilöä, jotka kuljetettiin ensiapuun tarkistettavaksi. Autoilijalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, lisäksi hän puhalsi 1,35 promillen lukemat. Poliisi epäilee miehen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Kalajoella tavattiin illan ja yön aikana yhteensä neljä rattijuopumustapausta.

07.00 Lapin poliisilaitos joutui kesäisiin puhdistushommiin!


06.47 Lukijan lähettämä kuva komeasti roihuavasta juhannuskokosta Liperin Kuoringalta.

06.36 Poliisi on ottanut kolme henkilöä kiinni eiliseen Seinäjoen rautatieasemalla tapahtuneeseen puukotukseen liittyen. Tapahtumaa tutkitaan tapon yrityksenä. Lue lisää.

06.21 Poliisin mukaan juhannuksen vietto on sujunut rauhallisissa merkeissä, keskikesän juhlaa on vietetty jopa rauhallisemmin kuin viime vuonna. Lue aiheesta tarkemmin täältä.

05.02 Poliisi joutui eilen illalla ampumaan poliisipartion kimppuun usutetun koiran. Lue lisää aiheesta täältä.

05.00 Juhannuspäivän vastainen yö on vaatinut kaksi kuolonuhria. Savonlinnassa mies kuoli kahden auton kolarissa ja Oulujärvellä mies on menehtynyt vesiskootterionnettomuudessa. Lue aiheista lisää täältä ja täältä.

Perjantai 19.6.

22.22 Savonlinnassa rakennuspalo, tiedottaa Kuopion hätäkeskus.

22.00 Mikkelissä rakennuspalo Koulutilantiellä.

21.53 Lukijan lähettämästä kuvasta voi ihailla lumitilannetta Kilpisjärvellä

21.32 Aiotko saunoa illalla? Katso vinkit juhannuksen saunavinkit täältä.

20.58 Merivartiosto tiedottaa, että juhannusaatto on ollut rauhallisin miesmuistiin. Lue lisää.

20.53 Kuopion hätäkeskus tiedottaa, että Outokummussa Itkonsalonitellä on käynnissä ihmisen pelastaminen vedestä.

20:29 Katso millaisessa säässä juhannusta huomenna vietetään. 


20.15 Sisä-Suomen poliisin mukaan viime yö Kalajoen Hiekkasärkillä oli rauhallisin moneen vuoteen. Poliisiputkassa vietti yönsä ainoastaan kaksi liikaa maistellutta ja kaksi muuta rikosperustein kiinniotettua henkilöä.

20.09 Katso täältä ohjeet turvallisen juhannuskokon tekoon.

18.55 Nivalan Järvikylällä iltaa viettänyt pyhäjärveläinen 20-vuotias mies löytyi aamulla kylpytynnyriin hukkuneena. Tapahtumassa ei epäillä rikosta. Poliisi tutkii tarkempaa kuoleman syytä

18.45 Hyrynsalmella noin 30 neliön vapaa-ajanasunnon saunaa lämmitettäessä saunassa syttynyt palo. Paikalla kaksi henkilöä, joista toinen loukannut hieman itseään yrittäessään sammuttaa paloa. Rakennus tuhoutui täysin.

18.13 Raaseporissa Leppälahdentiellä palaa 40 neliön kokoinen saunarakennus. Alkusammutus on estänyt palon leviämisen, kertoo pelastuskeskus.

18.10 Juhannuksen sää parantumassa yötä kohti, kertoo ilmatieteen laitos. Lue lisää täältä.

18.00 Oulun hätäkeskus tiedottaa Kalajoella tapahtuneen liikennevälinepalo. Tila-autotyyppinen ajoneuvo syttyi palamaan Hiekkäsärkkien alueella Tuomipakkaintiellä. Palo ei levinnyt muualle.

16.55 Sisä-Suomen Polisiilaitos tiedottaa ottaneensa aamulla kiinni kaksi rattijuoppoa, sekä kahdesta törkeästä liikenteen vaarantamisesta. Liikenteenvaarantamiset tapahtuivat Jämsässä ja Orivedellä.

16.52 Twitterissä myös rallikansalle toivotetaan hyvää juhannusta!  


16.40 Kingi toivottaa poutaista juhannusta kaikille!


16.15 Poliisi ottanut aamupäivällä kiinni rattijuopon Kesälahdentiellä Kiteellä. Mies oli puhaltanut 1,17 promillea.

15.13 Turun hätäkeskus kertoo Naantalissa olevan käynnissä rakennuspalo. Ei henkilövahinkoja, jälkisiivous käynnissä, tiedottaa poliisi.

14.05 Itä-Uudenmaan poliisi toivottaa hyvää juhannusta Twitterissä.

13.48 Twitterissä kerrotaan, että ainakin puolisen tuntia sitten Hangon tiellä oli runsaasti liikennettä.

13.16 MTV.fi:n lukija löysi sienen Vantaalta. Juhannuksen kolea sää on ehkä hämmentänyt sienetkin...

12.18 Juhannusaaton menoliikenne on vilkastunut aamusta, mutta Liikenneviraston mukaan suurimmilta ruuhkilta on kuitenkin vältytty.

Iltapäivää kohden liikenteen määrä oletettavasti vähenee. Liikennevirasto arvioi, että juhannuksen menoliikenne on tähän mennessä ollut edellisvuosiin nähden tavanomainen.

12.15 Alla lukijan juhannuskuva sudenkorennosta. Juhannusta on mukava viettää luonnon helmassa!

11.11 Pohjois-Savon poliisi kertoo, että mies löydettiin hukkuneena mökkinsä rantavedestä eilisiltana Kuopiossa Pohjois-Savossa. Lisää tästä.

10.06 Liikenneviraston mukaan aamun liikenne on ollut yhtä vilkasta kuin normaalisti lauantaina. Liikennevirasto arvioi suurimpien liikennemäärien sijoittuvan kello 10-13 välille.

09.52 Poliisi valvoo tehostetusti juhannuksen liikennettä sekä teillä että vesillä. Lue lisää täältä.

08.50 Helsingin tieliikennekeskuksen päivystäjä kertoo liikenteen sujuvan rauhallisesesti. Liikenteen odotetaan vilkastuvan kello 9 jälkeen ja ruuhkan odotetaan jatkuvan iltapäivään asti.

06.56 Juhannusliikenne sujuu rauhallisesti ennen aamupäiväksi odotettuja ruuhkia. 

05.20 Kaupat ja alkot ovat tänään juhannusaattona avoinna vain puoleenpäivään saakka. Myös joukkoliikenteessä on poikkeuksia. Lue aiheesta täältä.

03.53 Selviää, että nuorehko mies on loukkaantunut vakavasti ajettuaan ulos Porintieltä Vihdissä. Lue tarkemmin tapauksesta täältä.

03.03 Hätäkeskus kertoo tieliikenneonnettomuudesta Vihdissä Porintiellä.

02.10 Lukija lähetti kuvan juhannuksenvietosta kauniin Alposjärven rannalla Ylitorniossa Lapissa.

lukijan kuva

01.15 Selviää, että Kokkolassa Bolidenin tehdashallissa on ollut palon alku, jonka työntekijät ja tehdaspalokunta ovat saaneet nopeasti sammutettua.

00.30 Hätäkeskus kertoo suuresta rakennuspalosta Outokummuntiellä Kokkolassa.

23.45 Hätäkeskus kertoo tapauksesta, jossa kaatunut kynttilä sytytti kirjahyllyn palamaan asunnossa Helsingin Kolmannella linjalla. Asukas sai palon itse sammutettua.

Torstai 18.6.

22.40 Näin upeissa maisemissa vietetään juhannusta Turussa.

 


lukijan kuva

22.25 Yksi ihminen on menehtynyt liikenneonnettomuudessa Lieksassa. Lue lisää tästä.

22.14 Turun saariston lauttaliikenteessä on kovin hiljaista, kuten lukijan kuvasta näkee.

21.35 Helsingin pelastuslaitos toivottaa rauhallista juhannusta twitterissä!

21.29 Onko oma juhannuksen viettopaikkasi historiallisesti lämpimällä paikalla? 


21.16 Liikenneruuhkat alkavat tasaantua läpi maan. Huomiselle on kuitenkin liikenneviraston mukaan odotettavissa aiempia vuosia suurempia liikennemääriä.

21.13 Ensitiedote liikenneonnettomuudesta Espoossa. Kehä II kohdalla, noin 8 kilometriä Turun suuntaan.

20.50 Kouvolassa rakennuspalo.

19.44 Lukijan lähettämässä kuvassa näkyy ruuhkaa Lahden ja Heinolan välillä kello 19 aikaan illalla. 

 

19.32 Liikenneviraston mukaan sade on vaikuttanut ihmisten lähtöpäätökseen, ja liikennemäärät jäivät tänään juhannuksen menoliikenteessä ennustettua alhaisemmiksi.

19.20 Vantaalla Lahdenväylän liittymässä on tapahtunut liikenneonnettomuus. Liikenne saattaa ruuhkautua. Tarkempi paikka tie 50 eli Kehä 3.

19.13 Liikenneviraston tiedotteen mukaan juhannuksen menoliikenne on tasaantumassa ja liikennemäärien ei uskota enää kasvavan. Liikenteen arvioidaan pysyvän vilkkaana aina kello 20 asti. 

Juhannusaaton liikennemäärien arvioidaan olevan suuremmat kuin aikaisempina vuosina. Varsinkin kello 9-14 välille ennustetaan ruuhkia.

18.56 Tuusulassa palanut omakotitalo. Sammutus ja raivaustyöt ovat pelastuslaitoksen mukaan käynnissä. Talosta on löydetty vainaja, poliisi tutkii palon syttymissyytä

18.48 Kuopion hätäkeskus tiedottaa ihmisen pelastamisesta vedestä.

18.39 Ensitiedote liikenneonnettomuudesta Jämsässä, Keski-Suomessa.

18.05 STT:n tietojen mukaan kolmostie on nyt saatu raivattua ketjukolarien jälkeen. Tie on kuitenkin edelleen ruuhkautunut. Lue lisää täältä.

17.45 Vaasan hätäkeskuksen tiedotteen mukaan pelastuslaitos on pelastanut Lestijärveltä veden varaan joutuneen veneilijän. Veneessä oli kaksi henkilöä, joista toinen pelastautui itse. Soutuvene oli kaatunut rannan läheisyydessä.

17.42 Hämeen poliisilaitoksen mukaan Kolmostiellä Janakkalassa on yhä ruuhkaa ketjukolarien jäljiltä. Poliisin mukaan pahin ruuhka on kuitenkin helpottumassa ja pelastuslaitoksen yksiköt ovat poistuneet. Kaikki onnettomuudessa mukana olleet pystyivät jatkamaan juhannuksen viettoaan normaalisti, poliisista kerrotaan tyytyväisenä. Osasyynä sille, ettei kukaan loukkaantunut, oli poliisin mukaan se, että tiellä oli ennen onnettomuuksiakin alhainen nopeus.

17.35 Janakkalassa Kolmostiellä useamman auton ketjukolarissa ei loukkaantunut ihmisiä, kertoo poliisi. Poliisin alustavien selvityksen mukaan ensimmäisessä kolarissa oli seitsemän henkilöautoa ja kolarin jatkoseurauksena tapahtui vielä kolme kolaria lisää.

16.43 Kolmostiellä tapahtunut yhteensä kolme toisistaan erillistä ketjukolaria, joissa oli mukana yhteensä 20 henkilöautoa. Onnettomuudet tapahtuivat Tervaskosken ja Viralan välillä.

Ruuhka kestää pelastuskeskuksen arvion mukaan vielä ainakin tunnin.

16.30 Lukijan tiedon mukaan 3 tiellä ruuhkajono kasvanut jopa 20 kilometriä pitkäksi. Molemmat kaistat ovat poissa käytöstä.

16.05 Juhannuksen menoliikenne alkaa vilkastua, kertoo Liikennevirasto. Lue lisää täältä

15.30 Turun hätäkeskus tiedottaa, että Janakkalassa 3 tiellä on tapahtunut  keskisuuri tieliikenneonnettomuus. Tarkempi paikka Tervakosken liittymän ja Janakkalan liittymän välillä.

Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustyöt ovat käynnissä. Liikenne ruuhkautuu varsinkin ajosuunnassa Hämeenlinnaa kohti. 

15.25 Muistatko nämä juhannukset?

15.10 Juhannuskokot saavat roihuta koko maassa kosteiden säiden ansiosta. Ilmatieteen laitoksen mukaan metsäpalovaroitus ei ole voimassa yhdessäkään maakunnassa. Lue lisää täältä

14.36 STT:n mukaanjuhannuksen menoliikenne on käynnistynyt poikkeuksellisen rauhallisena. Liikennevirastosta kerrotaan, että pääteillä liikennettä on alkuiltapäivästä ollut tyypillistä juhannuksen aatonaattoa vähemmän eikä jonoja ole vielä muodostunut.  Sateen arvellaan lykänneen ainakin monen etelästä pohjoiseen suuntaavan matkalaisen lähtöä.

14.33 Monet viranomaiset muistuttelevat somessa juhannuksen vaaroista, tässä Itä-Uudenmaan poliisin viesti veneilijöille:

13.50 Juhannusruuhka alkaa jo näkyä maanteillä. Lue lisää: Juhannusliikenne tökkii paikoin - Helsingissä kolaroitiin

13.10 #juhannus nousee Twitterissä yhä suositummaksi. Vähän viluiset ovat tunnelmat meemien perusteella...

12.37 Helsingissä Turunväylän alkupäässä auto on pyörähtänyt katon kautta ympäri. Kaksi henkilöä kuljetettu tarkistettaviksi.

12.30 Menoliikenteen odotetaan käynnistyvän toden teolla näihin aikoihin ja jatkuvan vilkkaana iltakahdeksaan asti. Ruuhkatuntien aikana ajonopeudet voivat pudota 10-40 kilometriä tunnissa.

11.30 MTV Sään sivuja kannattaa seurata koko viikonlopun! Sieltä löytyy reaaliajassa tieto siitä, milloin on paras hetki sytyttää kokko tai grilli. Katso sadetutka ja paikkakuntasi ennuste.

11.00 Vielä ei oikein ole keskikesän juhlan tuntua ainakaan täällä Etelä-Suomessa. Harmaata ja sataa. Kylmä. Tässä tuorein ennustus tuleville päiville: Toivon pilkahdus juhannussäässä – juhannusyö poutainen ja kirkas

10.45 Hei, täällä toimituksessa läpi juhannuksen työskentelevät toivoisivat teiltä kuvia ja videoita juhannusreissuistanne ja juhlistanne! Lähetä samalla vaikka tutuille terveisiä!

10.30 Lähdossä reissuun? Nyt on aika päivittää tiedot liikenteestä ajantasalle! Esimerkiksi tietyötilanteen löydät täältä: Suomi täynnä tietöitä – katso, miten ne ruuhkauttavat juhannusmatkasi

10.00 Jos pystyt vaikuttamaan matka-aikaasi, tutustu parhaimpaan kellonaikaan täältä: Tänään juhannusliikenteen vilkkain päivä – katso ruuhkaisimmat ajat ja paikat

09.50 Vieläkö on juhannusostokset tekemättä? MTV Lifestylen kesä & juhlat -sivusto auttaa herkkujen loihtimisessa!

MTV Uutiset toivottaa hyvää juhannusta kaikille lukijoillemme!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.