Mainos

MTK:n Härmälä: Kiistanalaiset Natura-alueet käsiteltävä erikseen

MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä vaatii edelleen kiistanalaisten Natura-alueiden käsittelemistä erillään muista luonnonsuojeluohjelmaan aiotuista kohteista.Maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä on torjunut Naturan jakamisen ja Härmälä letkauttaa, että Hemilän pyrky herrahissiin on saattanut saada tämän poikkeamaan Kokoomuksen ministeriryhmän näkemyksistä.

Maatalousministeri Kalevi Hemilä on kantanut yhtä Lipposen hallituksen vaikeimmista salkuista. Ministerinpesti kuitenkin päättyy viimeistään ensi keväänä ja Hemilää on veikkailtu milloin mihinkin korkeaan virkaan.

MTK:n puheenjohtaja etsiikin tältä suunnalta selitystä siihen, miksi Kokoomuksen ministeriryhmän työhön osallistuva Hemilä on niin kärkkäästi torjunut kokoomusministeri Sauli Niinistön ehdotuksen Naturan kahtiajakamisesta.Hemilähän torjui kiistanalaisten Natura-alueiden erilliskäsittelyn, koska pääosa maanomistajien muistutuksista kohdistuu vanhoihin suojelualueisiin. Ympäristöministeriöstäkin myönnetään, että peräti kolmannes Naturaan aiotuista vanhoista alueista on sellaisia, joille ei vielä ole perustettu luonnonsuojelualueita. Eli niiden korvaamisesta ei ole maanomistajien kanssa minkäänmoista sopimusta.

Härmälästä ohjelma tulisi ehdottomasti jakaa kahtia Niinistön ehdotuksen mukaisesti. Hallituksen Natura-työryhmä kokoontuu taas huomenna ja ylihuomenna.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.