MT: Kansan enemmistö ei usko soten toteutuvan ajoissa

Vain joka neljäs äänestysikäinen uskoo tuoreen mielipidekyselyn mukaan, että hallitus saa sosiaali- ja terveysuudistuksen valmiiksi ensi vuoden keväällä pidettäviin maakuntavaaleihin mennessä.

Maaseudun Tulevaisuuden ja Gallup Elintarviketiedon kysely kertoo, että useampi kuin joka toinen äänestysikäinen ei usko soten ehtivän maakuntavaaleihin.

Keskustan kannattajissa enemmistö luottaa siihen, että sote-uudistus on soveltamista vaille valmis ensi kevään maakuntavaaleihin mennessä. Kokoomuksen kannattajista yhtä moni uskoo aikatauluun kuin epäilee sitä. Kolmannen hallituspuolueen, perussuomalaisten, kannattajissa enemmistö ei aikatauluun usko.

Eniten aikataulua epäilevät opposition kannattajat. Sosiaalidemokraateista sitä mieltä on joka viides, vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajista harvempi kuin joka kymmenes.

Virallisesti sote-uudistuksen mukaisesti pitäisi toimia vuoden 2019 alusta. Jo keväällä 2018 maakuntavaaleissa ehdokkaiden ja äänestäjien on kuitenkin hyvä tietää, millaisista sote-asioista vaaleissa valitut tulevat päättämään.

Luottamusta sote-aikatauluun kysyttiin toissa viikonloppuna. Gallup Elintarviketieto keräsi inernet-paneelissa mielipiteet 1 011 vastaajalta. 

Lue myös:

    Uusimmat