Mr. Lordi MTV:lle: Bändi ei ole saanut arvostusta Suomessa – "Ensin meitä juhlittiin ja sen jälkeen meidän päälle syljettiin"

2:58
Katso Mr. Lordin poikkeuksellinen avautuminen yläpuolelta.

Mr. Lordi kokee, ettei bändi ole saanut ansaitsemaansa arvostusta Suomessa Euroviisuvoiton jälkeen.

– Mulla ei ole minkäänlaista kansallista juhlatunnetta mistään asiasta. Minä en ole juhlinut jääkiekon mestaruuksia, en formuloita enkä yhtään mitään. Mulla ei ole sellaista kilpailuviettiä.

Näin kertoo Lordi-yhtyeen keulakuva, kun MTV Uutisten toimittaja ottaa puheeksi Euroviisujen voiton vuonna 2006.

Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu kertoo, että hänelle Euroviisuvoitto ei ole henkilökohtaisesti niin iso juttu, jota pitäisi muistella vuosien jälkeen.

– Se, että ihmiset tänä päivänä kertovat, että "oi, olin siellä" ja "oli hieno juttu, mitä teitte": Siihen voisi sanoa, että kiva kun kelpasi, Mr. Lordi kertoo.

"Se tuntui helvetin pahalta"

Laulaja kokee, että suomalaiset hylkäsivät bändin pian Euroviisuvoiton jälkeen.

Bändillä kulki 2000-luvun lopulla ulkomailla kiitettävästi ja keikkoja riitti. Suomessa yhtyeestä ei kuitenkaan kiinnostuttu.

Lordi muistelee vaivaantuneena viisuvoiton jälkeisen Deadache-albumin maailmankiertuetta, joka päättyi Suomen keikkoihin.

– Meillä oli espanjalainen rumputeknikko, joka odotti koko ajan, että päästään Suomeen. Naurettiin, että "voi reppana, nauti nyt näistä, kun me päästään Suomeen, niin ketään ei kiinnosta". Hän ei uskonut, mutta näki mitä se oli, kun rundi päätty todelliseen antikliimaksiin eli Suomen keikkoihin. 

– Oltiin pohjoisen hiihtokeskuksessa ja sinne tulee oikeasti 40 ihmistä. Viisuista ei ollut kulunut kuin kaksi vuotta.

Lordi kokee, että bändistä tuli kotimaassa suoranainen vitsi.

– Siitä siitä meidän voitosta tuli synti, siitä tuli vitsi. Ensin meitä juhlittiin ja sen jälkeen meidän päälle syljettiin.

– Se tuntui helvetin pahalta.

Katso Mr. Lordin poikkeuksellisen avoin haastattelu yläpuolelta löytyvältä videolta.

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta.

Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa 25. huhtikuuta lähtien sekä mtv3-kanavalla maanantaisin kello 21.00 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja