Mainos

Moskovan ex-suurlähettiläs Suomen ja Venäjän suhteista: Jännitys Itämerellä lisääntynyt

3:06

Suomen entinen Moskovan-suurlähettiläs Hannu Himanen arvioi, että Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat niin normaalit kuin ne nykyoloissa voivat olla.

Venäjä on ollut viimeaikoina aktiivinen myös Itämerellä. Kaksi Venäjän ilmavoimien hävittäjää ylitti Suomen aluevesirajan Porvoon edustalla viikko sitten. Himanen arvioi tämän olevan seurausta Ukrainan tilanteesta.

– Ilman muuta tietysti on todettava, että jännitys Itämeren alueella on lisääntynyt. Voisi sanoa, että se on seurausta Ukrainan kriisistä. En haluaisi kaikesta huolimatta dramatisoida tilannetta. Toivon, että järki kuitenkin voittaa ja pystytään rauhallisesti etenemään normaalin yhteistyön puitteissa, Kymmenen Uutisten deskivieraana ollut Himanen toteaa.

Suomen ja Venäjän välisiä suhteita Himanen pitää olosuhteisiin nähden hyvänä.

– Ne ovat niin normaalit ja niin hyvät kuin ne nykyolossa voivat olla.

Himasen mukaan Suomen ja Venäjän välisiä suhteita on hyvä tarkastella laajemmassa mittakaavassa.

– Monet niistä asioista, joissa Venäjä tuntuu kohdistavan meihin, olkoon kysymys lapsiasioista tai ilmatilaloukkauksista,  on hyödyllistä nähdä asiat paljon laajemmassa eurooppalaisessa ja Itämeren alueeseen liittyvässä yhteydessä. Niiden merkityksiä ei siinä mielessä pidä dramatisoida liikaa meidän kahdenvälisten suhteiden osalta, Himanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.