Morgan Freeman vastaa toistamiseen seksuaalisen häirinnän syytöksiin: "En ole hyväksikäyttänyt naisia"

Morgan Freeman häirintäsyytösten kohteena 5:46

Morgan Freeman vastasi toistamiseen hänestä esitettyihin seksuaalisen häirinnän syytöksiin. 16 henkilöä syytti Freemania viime viikolla seksuaalisesta häirinnästä ja sopimattomasta käytöksestä. 

VIDEO: Morgan Freeman häirintäsyytösten kohteena

Näyttelijä Morgan Freeman kommentoi perjantaina 25. toukokuuta häneen kohdistuvia seksuaalisen häirinnän syytöksiä. 16 henkilöä syytti torstaina 24. toukokuuta Freemania seksuaalisesta häirinnästä

– Olen äärimmäisen surullinen siitä, että 80 vuotta elämääni on vaarassa joutua sabotoiduksi silmänräpäyksessä, torstain uutisoinnin perusteella. Kaikki hyväksikäytön ja häirinnän uhrien on tultava kuulluksi. Ja meidän on kuunneltava heitä, Freeman kertoo lausunnossaan. 

– Ei ole oikein pitää kauheita seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia ja väärin ymmärrettyjä kehuja sekä huumoria samana asiana. Myönnän, että olen henkilö, joka tuntee tarvetta saada naiset – ja miehet – tuntemaan olonsa arvostetuksi sekä levollisiksi seurassani, Freeman jatkaa lausunnossaan.

Freeman kertoo lausunnossaan yrittävänsä usein vitsailla naisten kanssa sekä kehua heitä. Hän kertoo olleensa siinä uskossa, että hänen tapansa tehdä niin on ollut kevytmielinen sekä humoristinen.

– Selkeästi en ole aina viestinyt tarkoittamallani tavalla. Tämä on syy siihen miksi pyysin anteeksi torstaina ja jatkan anteeksi pyytämistä kaikilta, ketä olen saattanut loukata, vaikkakin tahtomattani. Mutta haluan myös tehdä selväksi: en luonut turvatonta työympäristöä. En ole hyväksikäyttänyt naisia. En tarjonnut työsuhdetta tai muuta hyötyä seksiä vastaan. Kaikki väitteet siitä, että olen tehnyt näin, ovat täysin vääriä. 

Useat henkilöt esittäneet syytöksiä

CNN:n torstaina julkaisemassa uutisessa 16 henkilöä on esittänyt syytöksiä 80-vuotiasta Freemania vastaan. Kahdeksan henkilöistä on naisia, jotka syyttävät Freemania häirinnästä ja sopimattomasta käytöksestä. 

Näistä kahdeksasta naisesta kaksi ovat kertoneet joutuneensa ei-toivotun koskettelun uhriksi näyttelijän toimesta. Toinen heistä on tuotantoassistentti, joka teki töitä Freemanin, Alan Arkinin ja Michael Cainen elokuvassa Tyylikäs lähtö. Naisen nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hän kertoo joutuneensa kuukausia kestäneen häirinnän kohteeksi elokuvan tuotannon aikana. 

Naisen mukaan Freeman kosketteli häntä ei-toivotusti ja kommentoi hänen ulkomuotoaan sekä vaatteitaan. Naisen mukaan Freeman olisi yrittänyt kerran nostaa naisen hametta kysyen, onko hänellä alushousut jalassa. 

– Alan käski häntä lopettamaan. Morgan pelästyi ja ei tiennyt mitä sanoa, nainen kertoo. 

Now You See Me -elokuvan tuotannon henkilökunnan jäsen on kertonut myös Freemanin häirinneen naista sekä hänen naispuolista avustajaansa useita kertoja. Syytösten mukaan Freeman kommentoi jatkuvasti naisten vartaloita. 

Syytösten mukaan Freemanin sopimaton käytös on tapahtunut elokuvien kuvauspaikoilla, hänen elokuviensa promootion aikana kuin myös hänen omassa tuotantoyhtiössään Revelations Entertainmentissa.  

Torstaina 24. toukokuuta Freeman julkaisi ensimmäisen lausuntonsa, jossa hän kielsi toimineensa tahallisesti ja esitti anteeksipyyntönsä. 

– Kaikki, jotka tuntevat minut tai ovat työskennelleet kanssani tietävät, että en ole ihminen, joka tarkoituksella loukkaisi muita tai tietoisesti tekisi ihmisen olon kiusaantuneeksi. Pyydän anteeksi kaikilta, jotka ovat tunteneet olonsa epämukavaksi tai epäkunnioitetuksi – se ei ole koskaan ollut tarkoitukseni.

Yhdysvaltojen näyttelijöiden ammattiliitto Screen Actors Guild on tiedottanut selvittävänsä asiaa. 

Lähde: E! News

Lue myös:

    Uusimmat