Montreal nousi kuilun partaalta – Toronto nuolemaan haavojaan kesälomalle

Uutisaamun Tulosruudussa Montrealin voitto Torontosta.

NHL:ssä viimeinen pudotuspelien 1. kierroksen ottelusarja saatiin päätökseen, kun Montreal Canadiens voitti Toronto Maple Leafsin 3–1 ja eteni 2. kierrokselle voitoin 4–3.

Toronto oli ottelusarjan ennakkosuosikki voitettuaan kanadalaisjoukkueiden alkulohkon runkosarjassa. Toronto johti ottelusarjaa jo voitoin 3–1.

Maalittoman avauserän jälkeen Montreal onnistui kahdesti toisessa erässä, kun Brendan Gallagher sekä Corey Perry veivät joukkueen tavoittamattomaan 2–0-johtoon. Päätöserässä Tyler Toffoli lisäsi Montrealin johdoksi jo 3–0 lauottuaan kiekon Toronton tyhjään maaliin.

Toronton William Nylanderin lopun kavennusosuma ottelun lopulla jäi laihaksi lohduksi.Montrealin tehopelaaja ratkaisuottelussa oli Eric Staal, joka syötti Gallagherin ja Toffolin osumat.

Suomalaiset jäivät pisteittä

Montrealin suomalaisista Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia jäivät pisteittä. Edellisen ottelun jatkoajalla ratkaissut Kotkaniemi pelasi ottelussa lähes 12 minuuttia, laukoi kahdesti kohti maalia ja taklasi kerran.

Armia sai peliaikaa reilut 14 minuuttia, laukoi kolmesti ja taklasi viidesti. Lisäksi Armia sai kahden minuutin rangaistuksen.

Montrealin kolmas suomalaispelaaja Artturi Lehkonen oli loukkaantuneena sivussa.

Montreal kohtaa pudotuspelien 2. kierroksella Winnipeg Jetsin, joka kaatoi omassa ottelusarjassaan Edmonton Oilersin suoraan neljässä ottelussa.

Winnipegin riveissä on kolme suomalaista, hyökkääjä Kristian Vesalainen sekä puolustajat Ville Heinola ja Sami Niku. Kolmikosta ainoastaan Vesalainen sai Edmontonia vastaan peliaikaa ottelusarjan avauspelissä.