Mainos

Mönkijäkuskin ruhjoma poliisi ei ehkä toivu työkykyiseksi – "Sen aika tulee näyttämään"

Viime kuun alussa mönkijäkuljettajan kiilaamaksi joutunut moottoripyöräpoliisi on yhä vakavasti loukkaantunut.

Poliisi on kotoutunut sairaalasta, mutta vammojen hoito tulee jatkumaan. Tässä vaiheessa ei ole tietoa, voiko hän palata poliisin tehtäviin.

– Sen aika tulee näyttämään, toteaa rikoskomisario Petri Savela Oulun poliisista.

Syyteen noston määräaika on joulukuussa. Savela arvioi, että loppusuoralla oleva tutkinta saadaan valmiiksi hyvissä ajoin valmiiksi. Päärikosnimike on murhayritys, minkä lisäksi mönkijää kuljettanutta miestä epäillään liikennerikoksista, kuten törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Pakeni poliisia ja kiilasi tieltä

Tapaus sattui 7. syyskuuta aamupäivällä Ylitorniolla. Poliisi yritti pysäyttää maantiellä luvattomasti ajanutta crossimönkijää, joka ei totellut poliisin pysäytysmerkkejä.

Moottoripyöräpoliisi ajoi mönkijän rinnalle ja aikoi antaa tälle pysäytymiskäskyn, kun mönkijäkuski kiilasikin vastaantulijoiden kaistan yli tien vasempaan reunaan. Poliisi ajautui tien laidassa olleeseen kaiteeseen ja lensi tielle.

Mönkijän kuljettaja pakeni paikalta, ja hänet saatiin myöhemmin kiinni. Epäilty on hieman yli 30-vuotias torniolainen mies, jolla on taustallaan vakaviakin rikoksia. Epäilty on yhä vangittuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.