Moni poliitikko syyllistyy solvaamiseen somessa, sanoo aiheesta kirjan kirjoittanut Ari Turunen – "Haluaisin melkein kieltää kansanedustajilta somen käytön kokonaan"

7:07
Katso yllä oleva video: Mistä tunnistaa solvaamisen?

Sosiaalisessa mediassa tapahtuva solvaaminen tuhoaa koko demokraattisen järjestelmän. Näin väittää tuoreen Solvaajat-kirjan toinen kirjoittaja Ari Turunen.

MTV:n Uutisaamussa vierailleen Turusen mukaan poliitikot sekä Suomessa että ulkomailla syyllistyvät solvaamiseen sosiaalisessa mediassa.

– Aika moni meidänkin puolueiden edustajista syyllistyy tähän (solvaamiseen), mutta kun ajatellaan isojen maiden johtajia alkaen Brasiliasta, Filippiineiltä, Turkista, Yhdysvalloista ja Britanniasta, se on aika hurjaa kyytiä, mitä valtioiden päämiehet suustaan päästävät.

"Haluaisin melkein kieltää kansanedustajilta somen käytön"

Turunen ei usko, että yhteiskunnallisia isoja asioita pystytään hoitamaan pelkästään sosiaalisen median alustoilla, joissa viljellään "kauhean nokkelia ja useimmiten solvaavia" kommentteja.

Turunen on huolissaan siitä, että sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua ohjaavat alustojen algoritmit, jotka "innostuvat tunteellisesta ja aggressiivisesta kielenkäytöstä".

Hän olisi valmis jopa rajoittamaan kansanedustajien sosiaalisen median käyttöä.

– Haluaisin melkein kieltää istuvilta kansanedustajilta sosiaalisen median käytön kokonaan. Menisivät takaisin parlamenttiin puhumaan, koska parlamentti jo sanana tarkoittaa paikkaa, jossa keskustellaan. Siellä pitäisi kohdata kasvokkain ja hoitaa yhteisiä asioita, ei näpyttelemällä yömyöhään solvaavia tviittejä, Turunen latasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja