Moni on löytänyt itsestään viherpeukalon kun kotona vietetty aika on lisääntynyt – nämä ovat koronakevään suosikki-istutettavat

Moni on löytänyt itsestään viherpeukalon kun kotona vietetty aika on lisääntynyt 1:31

Taimiostokset ovat innostaneet aiempaa enemmän, kun kotona vietetty aika on lisääntynyt. 

Tänä vuonna ostoksille ovat lähteneet kokeneiden viherpeukaloiden lisäksi parvekeviljelijät ja pihanomistajat, joilla on yllättäen vihdoin aikaa pihatöihin.

– Ihmiset hakevat yrttejä ja hyötykasveja. Pihaan ja parvekkeelle halutaan laittaa enemmän kukkia ja kasveja. Monet ovat innostuneet aikaisempina vuosina, mutta silloin ei ole ollut aikaa eikä kasvit ole menestyneet, kun lomalla ja viikonloppuisin on oltu muualla, kertoo hortonomi, myyjä Minna Pasenius, Muhevaisen Kontulan myymälästä.

– Tilanne on toinen, kun nyt ollaan kotona, joten uusia kasvoja on näkynyt, Pasenius jatkaa.

Paseniuksen mukaan tänä vuonna jatkuu yhä hyötykasvitrendi.

– Suosittuja ovat yrtit ja ämpäriperunat, mutta koteihin istutetaan myös viinimarjoja ja pensasmustikoita.

Toisaalta entistä pihaan istutetaan enemmän erilaisia heiniä, joita ei tarvitse nyppiä, naurahtaa Pasenius.

Helsinkiläinen Matti Perttilä tuli tutkimaan ruusuvalikoimia, kun mielessä oli uusi ruusupenkki.Perttilän mukaan kukkaenergiaa tarvitaan, sillä se on yksi tapa ulkoilla eikä siihen tarvita seuraa.

– Kyllä totta kai se on yksi tapa olla ulkona ja sitä voi näin riskiryhmäläisenäkin tehdä yksikseen. Siihen ei tarvitse oikeastaan seuraa lainkaan. Puutarha on kaunis silmälle ja siinä on kiva istua ja katsella, jos värit ovat mukavat ja kukkia on riittävän paljon. Se on antoisaa, kannustaa Perttilä.

Lue myös:

    Uusimmat