Monacon salaperäinen ruhtinatar Charlene loisti poissaolollaan F1-viikonloppuna – hovilta poikkeuksellinen selitys tilanteeseen

Monacon salaperäinen ruhtinatar Charlene loisti poissaolollaan formulaviikonloppuna. Tällä kertaa hovi antoi virallisen selvityksen asiasta.

Monacon kuninkaalliset edustivat sankoin joukoin ruhtinas Albertin johdolla viime viikonloppuna, kun kaupunkivaltion kaduilla ajettiin legendaarinen F1-osakilpailu. Paikalla isänsä kanssa olivat myös 6-vuotiaat kaksoset Gabriella ja Jacques, mutta ruhtinatar Charlene sen sijaan loisti poissaolollaan.

Ruotsalaislehti Svensk Damtidning huomauttaa, että ruhtinaan on vuosien saatossa nähty usein edustavan ilman harvakseltaan julkisuudessa esiintyvää vaimoaan, mutta tällä kertaa Charlenen poissaololle oli konkreettinen syy.

Monacon hovi nimittäin tiedotti ruhtinatar Charlenen olevan niin sairas, ettei hän pystynyt edustamaan miehensä ja tämän perheen kanssa kenties kaupunkivaltion merkittävimmässä seurapiiritapahtumassa.

Hovin tiedotteen mukaan Charlene oli saanut Afrikkaan suuntautuneella ja luonnonsuojeluun liittyvällä matkalla korva-, nenä- ja kurkkuinfektion, jonka vuoksi hän ei voinut matkustaa ja olla paikalla Monacossa F1-viikonloppuna. Siitä, kuinka vakavia oireita ruhtinattarella on, ei kerrottu ruotsalaislehden mukaan tiedotteessa, josta saa sen käsityksen, että ruhtinatar on edelleen Afrikassa toipumassa infektiosta.

Etelä-Afrikasta kotoisin olevan entisen huippu-uimarin Charlenen tiedetään suhtautuvan hyvin intohimoisesti luonnonsuojeluun ja villieläimiin liittyvään hyväntekeväisyystyöhön. 

Ruhtinatar on julkaissut kuluneen viikon aikana Instagram-tilillään useamman kuvan, jotka liittyvät hänen matkaansa. Kuvissa Charlene osallistui ilmeisesti operaatioon, jossa sarvikuonolta poistettiin sarvi, jotta sitä voitaisiin suojella paremmin salametsästäjiltä, jotka tappavat sarvikuonoja päästäkseen käsiksi niiden sarviin.

Ruhtinas Albert sairasti koronaviruksen keväällä 2020. Hovi ei kuitenkaan tiedottanut, että Charlene tai ruhtinasparin kuusivuotiaatJacques ja Gabriella olisivat saaneet tartunnan tuolloin.

Ruhtinas Albert joutui viime vuonna myös ikävien otsikoiden kohteeksi, kun 15-vuotias brasilialaistyttö väitti saksalaisissa tiedotusvälineissä olevansa ruhtinaan avioton lapsi.

Albertilla on jo ennestään kaksi avioliiton ulkopuolella syntynyttä lasta. Tytär Jazmin Grace syntyi vuonna 1992 suhteesta amerikkalaisen tarjoilijan kanssa ja poika Alexandre vuonna 2003 suhteesta togolaiseen lentoemäntään. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan ole oikeutettu kruununperimykseen.

Pian uutisten tultua julki otsikoissa oli puolestaan Charlene, joka räväytti uudella hiustyylillään. Ruhtinatar vastasi kipakasti palautteeseen, jota hän sai sivusiilistään.

– Se oli minun päätökseni. Näyttää siltä, että se on herättänyt kaikenlaisia kommentteja. Halusin kuitenkin muutosta pitkään ja tyyli miellyttää minua. Siinä kaikki, Charlene sanoi.

– Olen todennäköisesti kokeillut erilaisia hiustyylejä enemmän kuin muiden kuninkaallisten perheiden jäsenet ja sillä tiellä aion jatkaa. Se on minun valintani, hän lisäsi.

Charlenen vuoden arvellaan olleen raskas myös siksi, että tämän kerrotaan nauttivan paljon oleskelusta kotikonnuillaan Etelä-Afrikassa perheensä parissa, mutta koronapandemian vuoksi aikaa sukulaisten kanssa on ollut nyt vähemmän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja