Monacon GP:n topit ja flopit: Räikkönen joutui Ferrarin pettämäksi

MTV Sportin F1-toimitus listaa jokaisen kisan jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Kauden kuudes osakilpailu aurinkoisessa Monacossa päättyi suomalaisittain katkeralla tavalla.

Kimi Räikkönen menetti paalupaikkansa jälkeen voiton Ferrarin tallikaverilleen Sebastian Vettelille. Kolmanneksi nousi Red Bullin Daniel Ricciardo, joka jätti Mercedes-kuski Valtteri Bottaksen neljänneksi.

TOP5:

1. Räikkösen aika-ajo

Säkenöivä suoritus lauantain aika-ajoissa oli odotetun kauden ehkä kuuminta suomalaisantia Bottaksen kisavoiton jälkeen. Räikkösen jatkoa Ferrarilla on ehditty jälleen alkukaudesta kritisoida voimakkaasti, mutta tällaisen nappisuorituksen osuminen nimenomaan Monacon vaativalle katuradalle oli täydellinen vastalääke kaikelle arvostelulle. Kisatulos jätti viikonlopusta pahan maun suuhun, mutta katsokaa nyt hyvänen aika, millaisen ennätyskierroksen suomalainen löi pöytään paalupaikkansa varmistamiseksi.

2. Ferrari ja Sebastian Vettel

Vaikka lopputulos jäi suomalaisittain kismittämään, täytyy antaa täysi tunnustus sille tavalle, jolla Vettel kahmi ykköspaikan ja lopulta voiton itselleen. Saksalaisen hyökkäys Räikkösen varikkokäynnin aikaan oli mestarillinen suoritus. Auto toimi loistavasti ja talli onnistui tuomaan riskialttiissa kisassa autonsa kaksoisvoittoon. Kyseessä oli Ferrarin ensimmäinen kaksoisvoitto sitten kesän 2010 ja ensimmäinen voitto Monacossa peräti 16 vuoteen.

3. Bottaksen aika-ajo

Jos oli Kimin paalukierros kultaa, niin Valtteri Bottaksen suoritus aika-ajossa oli hopeaa. Tallin sisältä kerrotut kehut siitä, että aika-ajon kolmossija oli enemmän Bottaksen kuin auton ansiota, ovat varmasti muutakin kuin salahelinää. Kisassa Mercedes reagoi hyvin Red Bullin otettua Max Verstappenin varikolle aikaisessa vaiheessa, mutta Daniel Ricciardon hyökkäykselle tiimi ei voinut enää mitään.

4. Red Bull

Monacossa osattiin odottaa, että aerodynaamisesti vahva Red Bull on jälleen selvästi lähempänä kärkeä kuin Barcelonan voimaradalla, mutta kisavauhdissa tiimi onnistui ylittämään odotukset. Aika-ajoissa kyyti ei riittänyt vielä aivan Ferrarin ja Mercedeksen peesiin, mutta Ricciardon kyky haastaa Räikkönen kakkossijasta oli jo saavutus.

5. Carlos Sainz ja Toro Rosso

Heti viikonlopun alusta asti oli selvää, että Red Bullin lisäksi Toro Rosso on vahvasti mukana taistelemassa hyvistä pisteistä Monte Carlon kapeilla kujilla. Tälläkin kertaa pisteiden napsiminen jäi kuitenkin kokonaan Carlos Sainzin tehtäväksi, kun Daniil Kvjat jäi kauas kärjestä jo aika-ajoissa. Sainz piti kuudennen lähtöruutunsa maaliin saakka ja pystyi jopa puolustamaan sitä Lewis Hamiltonin hyökkäykseltä.

FLOP5:

1. Ferrari petti Räikkösen

Kaikessa täydellisyydessään Ferrari pelasi Räikkösen alas voittajan korokkeelta varsin heppoisella varikkotaktiikalla. Red Bull yritti kaksi kierrosta aiemmin ottaa Max Verstappenin sisään ja epäonnistui. Toki voidaan ajatella, että Ferrari halusi varmistaa Ricciardon ja Bottaksen pysymisen takanaan ja halusi siksi antaa Vettelille tilaa tehdä mahdollisimman kovia kierrosaikoja ennen omaa stoppiaan. Tiimi kuitenkin palautti Räikkösen radalle niin pahaan väliin, että suomalaisen putoaminen kakkoseksi ei juuri näyttänyt tallia haittaavan. Tunnelmat tiimin sisällä kuumenivat kisan jälkeen. Tästä kuultiin lisää illan F1 Extrassa (video pääkuvassa).

2. Mercedes

Ilman Bottaksen hyvää suoritusta Ferrari olisi karannut Mercedekseltä vieläkin pidemmälle valmistajien MM-sarjassa. Nyt ero jäi kaksoisvoittajien eduksi 17 pisteeseen. Hyvän avaustreenin jälkeen tehdyt säätömokat olivat viikonlopun mystisintä sisältöä. Lewis Hamiltonin auto oli täysi susi koko viikonlopun, mikä huipentui jo aika-ajoissa, kun britin vihonviimeinen yritys tyrehtyi radalla tapahtuneen kolaroinnin keskeytettyä kierroksen.

3. McLaren

Kauden paras tilaisuus pisteiden haalimiseen päättyi kahteen käsittämättömään törttöilyyn. Ensin fiilistelymielessä Fernando Alonson tuuraajaksi kisaamaan saapunut Jenson Button yritti tunnelia kohti tultaessa yltiöoptimistista ohitusta Pascal Wehrleinista ja kumosi tämän kyljelleen rengasvalliin, ja sitten Stoffel Vandoorne suuntasi autonsa erikoisella tavalla reunapehmusteisiin. MM-pistesarake näyttää yhä nollaa, mutta se tuskin tällä hetkellä hetkauttaa millään tavalla elämänilonsa takaisin saanutta Alonsoa siellä jossain Atlantin toisella puolella.

4. Marcus Ericsson

No...katsokaa itse:

5. Lance Stroll

Wehrleinin ja Ericssonin autojen näkeminen rengasvallissa sai ilmeisesti Williams-tulokkaan painamaan paniikkinappia autossaan. Hän alkoi selvästi hätääntyneenä anella tiimiltään apua, sillä oli täysin varma, että ajaa autonsa seinään kisan jatkuessa. Tallikaan ei näköjään luottanut Strollin kykyyn pärjätä radalla kylmillä renkailla, joten hänet otettiin suosiolla varikolle. Alkaa näyttää siltä, että kanadalaisnuorukainen taitaa jo itsekin tajuta tulleensa näihin ympyröihin aivan liian aikaisin.

Lue myös:

    Uusimmat