”Mommy nauraa ja kyynelehtii parhaillaan kanssamme” – Kuningatar Elisabetin jättikonsertti oli kuin olympialaisten avajaiset

Kuningatar Elisabetin vallassaoloa juhlitaan vielä tänään – MTV paikalla Lontoossa 7:10
Video: MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste kertoo, kuinka Britannia juhlii kuningatar Elisabetia.

Yli kaksi ja puoli tuntia eilen illalla kestänyttä juhlakonserttia kuningatar Elisabetin kunniaksi voisi hyvällä syyllä verrata vaikka olympialaisten avajaisiin. Niin mahtavaa musiikin, tanssin, lavastuksen ja valaistuksen ilotulitusta tämä platinakonsertti oli, kirjoittaa MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste.

Konsertin avasi  The Queen ja Adam Lambert ja 22 000 vieraan yleisö  lauloi ja hurrasi täyttä päätä mukana.

Konsertti oli myös läpileikkaus brittipopin historiaan. Yleisölle tarjoiltiin potpuri, jossa esitettiin mm. The Beatlesin ”She loves you”. David BowienLet´s dance”, Spice Girlsin ”Spice up your life” , Euroviisuedustaja Sam RyderinSpace manRod StewartinBaby Jane” ja Elton JohninYour song”.

Kuningatar Elisabet itse ei saapunut konserttiin, mutta avasi sen  hauskalla sketsillä teehetkestä Paddington Bearin kanssa. Kuningatar osallistui samanlaisiin juhliin 10 ja 20 vuotta sitten, mutta 96-vuotiaan isoäidin tila ei tätä nyt mahdollistanut.

Prinssi Charles lausui kuningataräitinsä puolelta, että ” Mommy nauraa ja kyynelehtii parhaillaan kanssamme”. Ja yleisö riemuitsi.

Prinssi William puhui myös tilaisuudessa. Ympäristöasioihin vihkiytynyt prinssi  ilmasi huolensa planeettamme ympäristöongelmista varsinkin jälkipolvien vuoksi mutta oli  samalla optimistinen, että kansakunnat tulevat yhdistymään maapallon suojelemiseksi.

Paikalla oli yli 30 kuninkaallisen perheen jäsentä. Samalla juhlittiin Harryn ja Meghanin tyttären Lilibetin yksivuotissyntymäpäiviä.

Vanha rokkari villitsi yleisön

Rod Stewartin ”Sweet Caroline” sai kuninkaallisen  perheen mukaansa heiluttelemaan lippujaan ja eläytymään musiikin tahtiin. Tätä ennen prinssi Charles näytti ajoittain hieman vaivautuneen ja poissaolevan näköiseltä.

Sir Elton John ei tullut henkilökohtaisesti esiintymään lavalle,vaan hänen esityksensä näytettiin nauhalta.

Andrew Lloyd Webberin musikaalin hienot esitykset tehosivat myös yleisöön samoin kuin italialaisen Andrea BocellinPuccinin ”Nessun Dorma” ooppera-aaria.

Lue myös:

    Uusimmat