Brittijulkkikset juhlistivat bussikulkueessa kuningatar Elisabetia – mukana huippumalli Kate Moss ja rakastettu Emmerdale-näyttelijä

Kuningatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle? 11:10
Kunigatar Elisabet vallassa 70 vuotta – mitä hän merkitsee Britannialle?

Julkkikset ajoivat juhlakulkueessa kaksikerroksisilla busseilla edustaakseen kuningattaren 70-vuotisen hallituskauden jokaista vuosikymmentä.

Noin 150-200 ansioitunutta brittijulkkista osallistui kaksikerroksisilla busseilla juhlakulkueeseen, jossa jokainen bussi edusti yhtä kuningattaren hallitsemaa vuosikymmentä. Julkkikset olivat bussien katoilla vilkuttamassa kuninkaallisfaneille ja jokainen bussi oli koristeltu kullekin vuosikymmenelle ominaisilla ilmiöillä.  

HuippumallitKate Moss, 48, ja Naomi Campbell, 52, edustivat 1990-lukua. Heidän lisäkseen samaisessa ysäribussissa nähtiin viulusti Vanessa Mae, meikkitaiteilija Charlotte Tilbury, näyttelijäIdris Elba, poptähdet Neneh Cherry ja Nile Rodgers.  

– Tämä on ollut uskomaton päivä, ja minulla on kunnia olla täällä tervehtimässä kuningatarta. Bussimme on ikoninen, mutta 80-luvun bussi hämmästytti meitä, Naomi Campbell kommentoi.

Erään bussin kyydissä nähtiin vilkuttamassa kuninkaallisfaneille myös rakastettu Emmerdale-tähti Patrick Mower, 83. Hänen kanssaan samassa bussissa oli muun muassa tanssijana tunnettu Shirley Ballas

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla antoivat suuret suosionosoitukset 1950-luvun bussille, jonka kyydissä olivat elokuvatähti Hayley Mills, laulaja Sir Cliff Richard, näyttelijät Anita Harrus ja Bonnie Langford.

– Se oli erittäin suuri kunnia. Vaikka lauloimme kaikki yhdessä, se tuntui yksilölliseltä – juuri hänen majesteetilleen, kommentoi kulkueeseen osallistunut Sir Cliff Richard. 

Kolmen kilometrin mittaiseen juhlakulkueeseen osallistui bussi jokaista kuningattaren hallitsemaa vuosikymmentä kohti. Jokainen niistä oli koristeltu ajalleen ominaisilla teemoilla, kuten uutisilla, tyypillisillä villityksillä ja oman aikansa tähdillä. Esimerkiksi 1960-luvun bussi oli maalattu kukkakuvioilla. 1970-luvun bussissa luki "Groove", kun taas huippumallien edustaman 1990-luvun bussin kyljessä luki Spice Girls valtavirtaan tuoma iskulause "Girl Power". Myös edesmennyttä Amy Winehousea oli kunnioitettu koristamalla 2000-luvun bussi hänen valokuvallaan. 

Noin 10 000 ihmistä osallistui järjestämään paraatikulkuetta, ja pelkästään kulkueeseen osallistui noin 6000 esiintyjää. Juhlakulkueen reitti mukaili samaa reittiä, jota pitkin kuningatar Elisabet kulki vuonna 1953 kruunajaisissaan. Reitti kulkee Horse Guardia pitkin Whitehallin kautta Admiraly Archiin ja siitä aina The Mall -ostoskeskuksen kautta Buckinghamin palatsille. Kuningatar Elisabet osallistui sunnuntaina seuraamaan kulkuetta sitten torstaisen ensiesiintymiseen jälkeen, ja hänen seuranaan parvekkeella nähtiin muun muassa prinssi Charles ja herttuatarCamilla sekä pikku prinssi George. Platinum Jubilee päättyi sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat