Molla Mills sai kädentaitoalan Noste-palkinnon

Meidän viikonloppu -tapahtumassa jaettiin kädentaitoalan Noste-palkinto ensimmäisen kerran. Viidestä ehdokkaasta voittajaksi nousi yleisöäänestyksen johdosta Virkkuri-virkkausoppaan kirjoittanut Molla Mills.

Virkkausta modernilla otteella eteenpäin vievä Molla Mills sai ensimmäisen kerran jaettavan kädentaitoalan Noste-palkinnon. Muina ehdokkaina hänen rinnallaan oli muun muassa toiseksi tullut Jonna Hietalan perustama Lankakauppa Kerä, joka panostaa valikoimassaan luonnonkuituihin.

Innostuksen Virkkuri-kirjan tekoon Molla sai erään Aalto-yliopistossa suoritetun kurssin johdosta. Kurssin jälkeen Mills suuntasi intonsa erityisesti virkkaustöihin ja päätti valmistaa uudenlaisia virkkausohjeita. Puolitoista vuotta Mills valmisti kirjaa nollabudjetilla, mutta kokeilu selkeästi kannatti. Ensimmäisen kirjan suuren suosion vuoksi kaunottarella on nimittäin tekeillä jo toinen osa.

– Virkkuri on kuin virkkauksen ABC, mutta seuraavassa osassa on hieman vaativampia ohjeita. Siellä on esimerkiksi paljon ohjeita laukkujen tai korien tekoon, Mills kertoo.

Lukijapalautteen mukaan Mills on tuonut virkkaukseen paljon kaivattua raikkautta. Aiemmin on löytynyt runsaasti ohjeita muun muassa pitsivirkkauksen suhteen, mutta tuoreemmat ideat ovat jääneet vähäiseksi. Noste-palkinnon voittaja haluaakin tehdä jokaisesta virkkausohjeestaan tämän hengen mukaisia.

3000 euron arvoisen Noste-palkinnon myönsi Suomen Messusäätiö.

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat