Mökkisängyssä muhivat saaste ja lika – näin peset sen!

Moni huoltaa sänkyvaatteita kotona, mutta nukkuu mökillä lian ja saasteen keskellä. Etenkin vuokramökeillä pesu ja huolto unohtuu, jolloin petivaatteisiin kertyy vuosikausien hiet, liat ja eri nukkujien ihotali.

Mökille viedään usein käytettyä tavaraa, jolle ei ole enää käyttöä kotona – sama pätee myös tyynyihin ja peittoihin, eikä vuodevaatteita pestä vuosikymmenienkään käytön aikana.

Likaiset petivaatteet voivat kuitenkin olla yhtä suuri terveysriski kuin homevaurioinen kylpyhuone. Jokaisesta nukkujasta irtoaa likaa ja rasvaa, joten voi vain kuvitella millaiset kertymät vuosikausia mökkisängyissä muhineissa vuodevaatteissa. Pelkkä tuuletus ei riitä, sillä vuodevaatteet tulisi pestä 3–4 kertaa vuodessa.

Vai olisiko aika jo päivittää uuteen? Muhkea ja kutsuva sänky on lomalla tärkeä asia, joten miksi tyytyä kuhmuraisiin tyynyihin ja parhaat päivänsä nähneisiin peittoihin?

Täytä peti pehmeillä tyynyillä ja raikkailla sänkyvaatteilla, ja hanki niiden ylle uudet lakanat. Niiden keskellä on hyvä ottaa päiväunet loman kunniaksi vaikkapa joka päivä!

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja