Mökki täyteen: Susijengin ääritärkeä ottelu myytiin loppuun – "Uusi virstanpylväs"

Lauri Markkanen mukaan MM-karsintoihin 1:50

Heinäkuun 2. päivä Helsingissä pelattavasta Suomen koripallomaajoukkueen MM-karsintaottelusta Islantia vastaan on myyty loppuun viimeisetkin istumapaikat. Loputkin paikat Hartwall Arenalla käytävästä pelistä myytiin perjantai-iltapäivällä.

Video: Susijengin NBA-tähti Lauri Markkanen tapasi fanejaan Jyväskylässä huhtikuussa.

– Olen suunnattoman iloinen Susijengin ja koko suomalaisen korisperheen puolesta. Tämä on taas uusi virstanpylväs, josta voimme olla yhdessä ylpeitä. Tulossa on mielettömät kesäbileet, Koripalloliiton tapahtuma- ja elämysjohtaja Mika Mäkelä kommentoi tiedotteessa.

Mäkelän mukaan yksittäisiä ottelulippuja saattaa tosin vapautua myyntiin vielä lähiviikkojen aikana.

Susijengin ja Islannin väliseen MM-karsintojen alkulohkon päätösotteluun on myyty 11 000 ennakkolippua. Viime syyskuussa syntyneessä kaikkien aikojen katsojaennätyksessään Suomen ja Kreikan EM-kisaottelua seurasi 12 327 katsojaa.

Islanti-ottelunkin lopullisen katsojamäärän määrittää aitioiden käyttöaste. Hartwall Arenalla on yli 2 000 aitiopaikkaa, joita ei ole mitenkään huomioitu ennakkolippujen myyntiluvuissa.

Tiukka tilanne

Suomen ja Islannin välinen alkulohkon päätösottelu on kummallekin joukkueelle todella tärkeä, sillä nelijoukkueisen lohkon tilanne on tasainen ja lohkon kolme parasta etenee kauden 2018–19 aikana pelattavaan jatkokarsintaan. Jatkokarsintavaiheeseen jäävät voimaan alkulohkon pisteet, ja MM-kisat pelataan ensi vuonna Kiinassa.

Tshekki johtaa neljän ottelun jälkeen Susijengin lohkoa seitsemällä pisteellä. Islannilla ja Suomella on kuusi pinnaa, Bulgarialla viisi.

Ennen Islanti-ottelua Suomi pelaa MM-karsinnoissa vieraskentällä Tshekkiä vastaan 29.6.

Sitä ennen Suomi kohtaa Helsingissä 25.6. maaottelussa Viron. Ennakkolipunmyynti tuohon peliin on yhä käynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat