Historiaa! Susijengi pelasi itsensä MM-kisoihin – Ruotsi venyi ratkaisevaan yllätysvoittoon

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi jakoi kunniaa Virolle:"Me ollaan siirrytty tähän viihdeteollisuuteen" 1:52
Lassi Tuovi käänsi katseet Viro-voiton jälkeen kohti perjantaina alkavia EM-kisoja.

Suomen miesten koripallomaajoukkueen paikka vuoden 2023 MM-kisoissa varmistui, kun Ruotsi kaatoi myöhään sunnuntai-iltana karsintalohkossa Suomen takana olevan Israelin.

Suomi paineli MM-kisojen kynnykselle jo alkuillasta, kun Tallinnassa kaatui Viro lukemin 76–68. Kisapaikka oli jo tässä vaiheessa aivan viittä vaille valmis. Neljästä jäljellä olevasta karsintaottelusta olisi Suomelle riittänyt yksi voitto. 

Ruotsi kuitenkin järjesti Suomen kannalta mieluisan yllätyksen, kun se kaatoi myöhäisillassa Israelin vieraissa lukemin 95–83. Sinikeltaisten voitto varmisti, ettei Israel voi enää tulla Susijengin ohi karsintalohkossa, josta kolme parasta etenee MM-kilpailuihin.

Susijengin saavutuksen tasoa alleviivaa se fakta, että koko Euroopasta mukaan pääsee vain 12 maata. Kisapaikka on historiallinen, sillä Suomi saavutti sen ensimmäistä kertaa pelaamalla. 

Suomi on esiintynyt MM-parketilla kerran aikasemmin. Vuonna 2014 Susijengi debytoi maailmanmestaruuskilpailuissa Espanjassa voittaen alkulohkossa yhden ottelun. Paikka kisoihin avautui FIBAn myöntämällä villillä kortilla. 

Vuonna 2023 MM-kisoja isännöi ensimmäistä kertaa useampi maa. Kisat järjestetään yhteisvoimin Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa. 

Koripallon MM-kilpailut järjestetään 1.–17. syyskuuta ensi vuonna. Kaikkiaan turnaukseen osallistuu 32 maata. Mitaliottelut pelataan Filippiineillä. Hallitseva maailmanmestari on Espanja.

Vaikka MM-kisapaikka varmistui, on karsintoja Suomella jäljellä vielä neljän ottelun verran. Marras- ja helmikuussa Suomi kohtaa Saksan kahdesti sekä Viron ja Israelin kertaalleen.

Seuraavaksi katseet kääntyvät kuitenkin ensi viikolla alkaviin EM-kisoihin. Suomi aloittaa urakkansa Tshekissä Israelia vastaan perjantaina. Alkulohkossa Susijengi pelaa myös Puolaa, Serbiaa, Tshekkiä ja Hollantia vastaan.

Juttua korjattu klo 23:05. Täsmennetty, että Ruotsi pelasi vieraissa.

Lue myös:

    Uusimmat