MM-snookerhistorian suurin sensaatio! Ronnie O'Sullivan hävisi amatööripelaajalle

Englantilainen Ronnie O'Sullivan koki sensaatiomaisen tappion snookerin MM-kisojen avauskierroksella, kun amatööripelaaja James Cahill voitti O'Sullivanin erin 10-8 tiistaina. 

Ottelussa nähtiin maanantaina yllättäviä hetkiä, kun pelinsä kanssa pahasti taistellut O'Sullivan teki paljon virheitä, ja hänen maanmiehensä Cahill lähti yötauolle 5-4-johdossa. 

Meno jatkui hämmästyttävänä tiistaina, kun MM-kisojen ensikertalalainen Cahill eteni jo 8-5-johtoon viisinkertaista maailmanmestaria, lajin suurinta tähteä vastaan. 

Tämän jälkeen yleisön suosikki puri hammasta. O'Sullivan otti kolme erää ja tasoitti tilanteeksi 8-8. O'Sullivan sortui kahdessa viimeisessä erässä kuitenkin virheisiin ja hävisi ottelun. Cahill kohtaa toisella kierroksella Skotlannin Stephen Maguiren

Cahillin, 23, saavutusta korostaa se, että hän on tällä hetkellä amatööripelaaja – itse asiassa snookerhistorian ensimmäinen amatööripelaaja MM-kisojen pääsarjassa. Hän on pelannut aiemmin kolme kautta ammattilaisena, ja on jo varmistanut paikkansa ensi kauden ammattilaiskiertueelle.

O'Sullivan tuli MM-kisoihin yhtenä suurista suosikeista, sillä hän on voittanut peräti viisi turnausta tällä kaudella.

MM-kisat pelataan Englannin Sheffieldissä. Maailmanmestari on selvillä 6. toukokuuta. Titteliä puolustaa walesilainen Mark Williams


Lue myös:

    Uusimmat