MM-seuranta: Leijonien finaalivastustaja selvillä – Kanada antoi Tshekille jääkylmän kylvyn

Suomi eteni lauantaina iltapäivällä jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun, kun se voitti Venäjän 1-0. Leijonien vastustajaksi nousi illalla 5-1-voitolla Tshekin murskannut Kanada. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-välierä Kanada-Tshekki lauantaina klo 20.15 C More Sport 1 ja MTV3
MM-pronssiottelu sunnuntaina klo 16.45 ja finaali klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Kanada-Tshekki 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)

Klo 22.31: Vaikka Kanada oli selkeästi parempi, maalivahti Matt Murray oli yksi vaahteralehtien parhaista pelaajista 40 torjunnalla.

Klo 22.28: Ottelu päättyy! Kanada tyrmää Tshekin lukemin 5-1 ja kohtaa sunnuntain MM-loppuottelussa Suomen.

Klo 22.27: Thomas Chabot pysäyttää karkaavan Tshekki-hyökkääjän sääntöjen vastaisilla keinoilla ja peliä jatketaan neljällä neljää vastaan.

Klo 22.24: Tunnelma tiivistyy loppua kohti. Kanada pääsee lopuksi vielä ylivoimalle Dmitrij Jaskinin ottaessa 2+2 minuutin rangaistuksen ja Jared McCann kahden minuutin jäähyn.

Klo 22.22: Rangaistuksia jäljellä 31 sekuntia ja ottelua noin kaksi ja puoli minuuttia. Molemmat joukkueet odottavat loppusummeria.

Klo 22.18: Tunteet kuumenevat vielä selvästä lopputuloksesta huolimatta. Dubois ja Repik hierovat nyrkkejä toistensa neniin ja lähtevät istumaan kahden minuutin rangaistuksia. Neljällä neljää vastaan jatketaan.

Klo 22.16: MAALI! Tshekki kaventaa lukemiksi 1-5 viisi minuuttia ennen loppua. Tomas Zohorna rikkoo Matt Murrayn nollapelin.

Klo 22.14: MAALI! Thomas Chabot purjehtii kurittoman Tshekki-puolustuksen keskeltä ja naulaa lukemiksi 5-0 kylmäverisellä rannelaukauksella vasemaan ylänurkkaan.

Klo 22.13: Sean Couturierilla edessään tyhjä maali, mutta Tshekki-puolustus blokkaa laukauksen maaliviivalta.

Klo 22.12: Matt Murray jatkaa ilmiömäisiä otteitaan. Tähtivahti nollaa Tshekki-hyökkääjän läpiajon upealla patjatorjunnalla sekä liimaa myös jatkolaukauksen. Ero joukkueiden maalivahtipelissä on ollut tänään jättimäinen.

Klo 22.10: Tshekin ylivoima ei tuota tulosta. Joukkueet ovat täysilukuiset.

Klo 22.07: Tshekki ylivoimalle kymmenen minuuttia ennen loppua. Chabotille kahden minuutin rangaistus kampituksesta.

Klo 22.05: Päätöserän puoliväli lähestyy ja Kanada jäädyttää peliä, joka tulee olemaan loppuun asti todennäköisimmin vain pelailua. Anthony Mantha karkaa läpiajoon ja on iskeä jo 5-0-lukemat, mutta lisämaaleja ei nähdä.

Klo 22.00: MAALI! Kyle Turris naulaa ottelun todennäköisen ratkaisun Anthony Manthan näyttävän nousun ja tarjoilun jälkeen. Lukemat ovat 4-0.

Klo 21.59: Tshekki saa otteen pelistä, mutta mahdollisen kirin ensimmäinen sysäys, avausmaali, uupuu yhä. A-luokan maalipaikkoja ei ole viime minuutteina syntynyt. Kolmatta erää pelattu seitsemän minuuttia.

Klo 21.55: Neljä ja puoli minuuttia pelattu. Matt Murray kestää yhä. Tshekki-pommittaa joka puolelta, mutta Murray poimii kiekot ja puolustus siivoaa ansiokkaasti mahdolliset irtokiekot.

Klo 21.51: Tshekin suurin tähti Jakub Voracek on ollut tänään täysin pimennossa. Hänen on näytettävä eteen, jos Tshekki mielii nousta sillasta. Voracekin tehotilasto näyttää tänään lukemaa -2.

Klo 21.49: Kolmas erä on käynnissä.

Klo 21.48: Päätöserä käynnistyy muutaman minuutin kuluttua. Laukaukset ovat Tshekin hyväksi 24-22. Matt Murraylla on Kanadan maalinsuulla 24 torjuntaa ja molemmilla Tshekki-vahdeilla yhteensä 19.

3. erä

Klo 21.33: Kaksi erää on pelattu. Kanada johtaa 3-0. Erän maalintekijät Darnell Nurse ja Pierre-Luc Dubois. Tshekin takaa-ajo vaikuttaa avuttomalta.

Klo 21.32: Toisen erän viimeinen minuutti käynnistyy. Tshekki-kannattajat hiljentyvät. Matt Murray esittää erän loppuun kolme huipputorjuntaa.

Klo 21.29: Toista erää jäljellä neljä minuuttia. Tshekin hyökkäykset ovat epäorganisoituja, eikä maalipaikkojen hukkaaminen nosta itseluottamusta. Kanadan juna loppuotteluun Leijonien vastustajaksi etenee aikataulussa.

Klo 21.22: Tuomo Ruudun mukaan Mark Stone on Kanadan tärkein pelaaja ja pitää tätä jääkiekon Roger Federerinä monipuolisuutensa vuoksi.

Klo 21.19: Ottelun puoliväli on ylitetty. Tshekki ei ole onnistunut toistuneista tilanteista kaventamaan ottelua.

Klo 21.17: Vegas Golden Knightsin tähtipelaaja Mark Stone on iskenyt turnauksessa toistaiseksi 14 tehopistettä.

Klo 21.14: Palatilla ottelun paras maalipaikka, mutta yksin Murraya vastaan päässyt NHL-tähti ei pysty ohittamaan Penguins-vahtia.

Klo 21.12: Radko Gudasilla erinomainen paikka kaventaa ottelua, mutta tämä ei onnistu jatkotilanteestakaan ohittamaan Murraya.

Klo 21.09: Samalla Tshekki vaihtaa maalivahtia. Bartosak saa väistyä ja tolppien väliin luistelee Pavel Francouz.

Klo 21:08: MAALI! Pierre-Luc Dubois iskee Kanadan ratkaisevan oloisesti jo 3-0-johtoon! Marchessault löytää maagisella syötöllä takatolpalta Columbus-tähden, joka kasvattaa Kanadan johtoa.

Klo 21.07: Molemmat joukkueet pyrkivät kääntämään peliä nopeasti, mutta alivoimaiset hyökkäykset eivät toistaiseksi tuota kummassakaan päässä mitään mainittavaa.

Klo 21.04: Murray jatkaa Kanadan maalissa erinomaista peliä. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja torjuu vaarallisen Dimitri Jaskinin laukauksen.

Klo 21.01: MAALI! Darnell Nurse iskee Kanadan 2-0-johtoon heti toisen erän ensisekunneilla.

Klo 21.01: Toinen erä on käynnissä.

2. erä

Klo 20.55: Ville Niemisen mukaan Kanada sopisi loppuottelun ennakkoasetelman vuoksi Suomelle paremmin. Tero Lehterä taas näkee Tshekin sopivampana, sillä Suomi voisi näin määritellä pelin rytmin sille sopivammaksi.

Klo 20.48: C Moren asiantuntija Tero Lehterä sanoo avauserän olleen odotettua päästä päähän -jääkiekkoa. Tämä pitää paikkansa. Kumpikaan joukkue ei hallinnut tapahtumia selkeästi, vaan avoin peli tuotti molempiin päihin tilanteita.

Klo 20.46: Avauserä päättyy. Kanada johtaa Mark Stonen osumalla ottelua 1-0.

Klo 20.44: Avauserää jäljellä reilu minuutti. Tshekki on ottanut lievästi ottelun hallinnan, mutta Murray on hoitanut toistaiseksi melko vaarattomat tilanteet.

Klo 20.42: Kanada täysilukuinen. Tshekin ylivoima ei tuota erityisen vaarallisia maalipaikkoja.

Klo 20.41: Tshekin ylivoima pyörii hyvin, mutta laukaisupaikkoja Kanadan aktiivinen neliö ei tarjoa. Jäähyä jäljellä puoli minuuttia.

Klo 20.38: Kanadalle kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Jäähyaitioon lähtee kapteeni Kyle Turris.

Klo 20.36: 7.13 jäljellä avauserää. Molemmilla maalivahdeilla yhdeksän torjuntaa. Tasaista on.

Klo 20.34: Kanada liikuttaa kiekkoa tällä hetkellä hyökkäysalueella nopeasti ja laukaisupaikkoja aukeaa. Bartosak ja Tshekki-puolustus estävät lisämaalien synnyn.

Klo 20.32: Avauserä on puolessavälissä. Kanada johtaa laukaustilastoa 8-6.

Klo 20.30: Kanada on täysilukuinen.

Klo 20.30: Matt Murray on aloittanut Kanadan maalinsuulla mainiosti. Kiekot eivät putoile ja olemus on rauhallinen.

Klo 20.28: Gulas pommittaa suoraan syötöstä ylivoimalla vasemmalta puolelta, mutta Murray torjuu kilvellä kiekon muikkuverkkoihin. Rangaistusta jäljellä 50 sekuntia.

Klo 20.26: Tshekki ylivoimalle. Jonathan Marchessault istumaan rangaistusta huitomisesta.

Klo 20.25: Troy Stecher nousi oikealta laidalta kiekkoa suojaten ja löysi Stonen, joka ohjasi taitavasti Kanadan johtoon.

Klo 20.23: MAALI! Mark Stone iskee maalin edestä Kanadan 1-0-johtoon!

Klo 20.21: Joseph nousee Tshekin alueelle oikealta ja laukoo puolustajan jaloista, mutta Bartosak liimaa kiekon syliinsä. Avauserää pelattu neljä minuuttia.

Klo 20.20: Jakub Voracek on Tshekin tärkein syömähammas. Philadelphia Flyersin hyökkääjä on kisojen pistepörssin kolmantena tehoilla 4+12.

Klo 20.18: Ondrej Palat on karata läpiajoon, mutta ei saa puolustajan avausta kesytettyä lapaansa. Ottelu takana puolitoista minuuttia.

klo 20.16: Ensimmäinen erä on käynnissä!

1. erä

Klo 20.14: Nämä joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran helmikuussa 2018 olympialaisten pronssiottelussa. Kanada voitti ottelun 6-4.

Klo 20.03: Tshekki lähtee otteluun puolestaan seuraavilla ketjuilla.