Mainos

MM-seuranta: Leijonien finaalivastustaja selvillä – Kanada antoi Tshekille jääkylmän kylvyn

1:06
Mark Stone vei Kanadan johtoon MM-välierän avauserässä Tshekkiä vastaan.

Suomi eteni lauantaina iltapäivällä jääkiekon MM-kisojen loppuotteluun, kun se voitti Venäjän 1-0. Leijonien vastustajaksi nousi illalla 5-1-voitolla Tshekin murskannut Kanada. MTV Urheilu seurasi ottelua hetki hetkeltä. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-välierä Kanada-Tshekki lauantaina klo 20.15 C More Sport 1 ja MTV3
MM-pronssiottelu sunnuntaina klo 16.45 ja finaali klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Kanada-Tshekki 5-1 (1-0, 2-0, 2-1) 

Klo 22.31: Vaikka Kanada oli selkeästi parempi, maalivahti Matt Murray oli yksi vaahteralehtien parhaista pelaajista 40 torjunnalla.

Klo 22.28: Ottelu päättyy! Kanada tyrmää Tshekin lukemin 5-1 ja kohtaa sunnuntain MM-loppuottelussa Suomen.

Klo 22.27: Thomas Chabot pysäyttää karkaavan Tshekki-hyökkääjän sääntöjen vastaisilla keinoilla ja peliä jatketaan neljällä neljää vastaan.

Klo 22.24: Tunnelma tiivistyy loppua kohti. Kanada pääsee lopuksi vielä ylivoimalle Dmitrij Jaskinin ottaessa 2+2 minuutin rangaistuksen ja Jared McCann kahden minuutin jäähyn.

Klo 22.22: Rangaistuksia jäljellä 31 sekuntia ja ottelua noin kaksi ja puoli minuuttia. Molemmat joukkueet odottavat loppusummeria.

Klo 22.18: Tunteet kuumenevat vielä selvästä lopputuloksesta huolimatta. Dubois ja Repik hierovat nyrkkejä toistensa neniin ja lähtevät istumaan kahden minuutin rangaistuksia. Neljällä neljää vastaan jatketaan.

Klo 22.16: MAALI! Tshekki kaventaa lukemiksi 1-5 viisi minuuttia ennen loppua. Tomas Zohorna rikkoo Matt Murrayn nollapelin.

1:01
Matt Murrayn nollapeli rikkoutui päätöserässä.

Klo 22.14: MAALI! Thomas Chabot purjehtii kurittoman Tshekki-puolustuksen keskeltä ja naulaa lukemiksi 5-0 kylmäverisellä rannelaukauksella vasemaan ylänurkkaan.

1:01
Thomas Chabotin kaunis laukaus lisäsi Kanadan johtoa.

Klo 22.13: Sean Couturierilla edessään tyhjä maali, mutta Tshekki-puolustus blokkaa laukauksen maaliviivalta.

Klo 22.12: Matt Murray jatkaa ilmiömäisiä otteitaan. Tähtivahti nollaa Tshekki-hyökkääjän läpiajon upealla patjatorjunnalla sekä liimaa myös jatkolaukauksen. Ero joukkueiden maalivahtipelissä on ollut tänään jättimäinen.

0:26
Matt Murray esitti päätöserässä yhden kisojen näyttävimmistä torjunnoista.

Klo 22.10: Tshekin ylivoima ei tuota tulosta. Joukkueet ovat täysilukuiset. 

Klo 22.07: Tshekki ylivoimalle kymmenen minuuttia ennen loppua. Chabotille kahden minuutin rangaistus kampituksesta. 

Klo 22.05: Päätöserän puoliväli lähestyy ja Kanada jäädyttää peliä, joka tulee olemaan loppuun asti todennäköisimmin vain pelailua. Anthony Mantha karkaa läpiajoon ja on iskeä jo 5-0-lukemat, mutta lisämaaleja ei nähdä.

Klo 22.00: MAALI! Kyle Turris naulaa ottelun todennäköisen ratkaisun Anthony Manthan näyttävän nousun ja tarjoilun jälkeen. Lukemat ovat 4-0.

1:07
Kanada siirtyi Kyle Turrisin osumalla 4-0-johtoon.

Klo 21.59: Tshekki saa otteen pelistä, mutta mahdollisen kirin ensimmäinen sysäys, avausmaali, uupuu yhä. A-luokan maalipaikkoja ei ole viime minuutteina syntynyt. Kolmatta erää pelattu seitsemän minuuttia.

Klo 21.55: Neljä ja puoli minuuttia pelattu. Matt Murray kestää yhä. Tshekki-pommittaa joka puolelta, mutta Murray poimii kiekot ja puolustus siivoaa ansiokkaasti mahdolliset irtokiekot.

Klo 21.51: Tshekin suurin tähti Jakub Voracek on ollut tänään täysin pimennossa. Hänen on näytettävä eteen, jos Tshekki mielii nousta sillasta. Voracekin tehotilasto näyttää tänään lukemaa -2.

Klo 21.49: Kolmas erä on käynnissä.

Klo 21.48: Päätöserä käynnistyy muutaman minuutin kuluttua. Laukaukset ovat Tshekin hyväksi 24-22. Matt Murraylla on Kanadan maalinsuulla 24 torjuntaa ja molemmilla Tshekki-vahdeilla yhteensä 19.

3. erä

Klo 21.33: Kaksi erää on pelattu. Kanada johtaa 3-0. Erän maalintekijät Darnell Nurse ja Pierre-Luc Dubois. Tshekin takaa-ajo vaikuttaa avuttomalta.

Klo 21.32: Toisen erän viimeinen minuutti käynnistyy. Tshekki-kannattajat hiljentyvät. Matt Murray esittää erän loppuun kolme huipputorjuntaa.

Klo 21.29: Toista erää jäljellä neljä minuuttia. Tshekin hyökkäykset ovat epäorganisoituja, eikä maalipaikkojen hukkaaminen nosta itseluottamusta. Kanadan juna loppuotteluun Leijonien vastustajaksi etenee aikataulussa.

Klo 21.22: Tuomo Ruudun mukaan Mark Stone on Kanadan tärkein pelaaja ja pitää tätä jääkiekon Roger Federerinä monipuolisuutensa vuoksi.

Klo 21.19: Ottelun puoliväli on ylitetty. Tshekki ei ole onnistunut toistuneista tilanteista kaventamaan ottelua.

Klo 21.17: Vegas Golden Knightsin tähtipelaaja Mark Stone on iskenyt turnauksessa toistaiseksi 14 tehopistettä.

Klo 21.14: Palatilla ottelun paras maalipaikka, mutta yksin Murraya vastaan päässyt NHL-tähti ei pysty ohittamaan Penguins-vahtia.

Klo 21.12: Radko Gudasilla erinomainen paikka kaventaa ottelua, mutta tämä ei onnistu jatkotilanteestakaan ohittamaan Murraya.

Klo 21.09: Samalla Tshekki vaihtaa maalivahtia. Bartosak saa väistyä ja tolppien väliin luistelee Pavel Francouz.

Klo 21:08: MAALI! Pierre-Luc Dubois iskee Kanadan ratkaisevan oloisesti jo 3-0-johtoon! Marchessault löytää maagisella syötöllä takatolpalta Columbus-tähden, joka kasvattaa Kanadan johtoa.

1:26
Kanadan 3-0-maali.

Klo 21.07: Molemmat joukkueet pyrkivät kääntämään peliä nopeasti, mutta alivoimaiset hyökkäykset eivät toistaiseksi tuota kummassakaan päässä mitään mainittavaa.

Klo 21.04: Murray jatkaa Kanadan maalissa erinomaista peliä. Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja torjuu vaarallisen Dimitri Jaskinin laukauksen.

Klo 21.01: MAALI! Darnell Nurse iskee Kanadan 2-0-johtoon heti toisen erän ensisekunneilla.

1:11
Kanadan toinen osuma.

Klo 21.01: Toinen erä on käynnissä. 

2. erä

Klo 20.55: Ville Niemisen mukaan Kanada sopisi loppuottelun ennakkoasetelman vuoksi Suomelle paremmin. Tero Lehterä taas näkee Tshekin sopivampana, sillä Suomi voisi näin määritellä pelin rytmin sille sopivammaksi.

Klo 20.48: C Moren asiantuntija Tero Lehterä sanoo avauserän olleen odotettua päästä päähän -jääkiekkoa. Tämä pitää paikkansa. Kumpikaan joukkue ei hallinnut tapahtumia selkeästi, vaan avoin peli tuotti molempiin päihin tilanteita.

Klo 20.46: Avauserä päättyy. Kanada johtaa Mark Stonen osumalla ottelua 1-0.

Klo 20.44: Avauserää jäljellä reilu minuutti. Tshekki on ottanut lievästi ottelun hallinnan, mutta Murray on hoitanut toistaiseksi melko vaarattomat tilanteet.

Klo 20.42: Kanada täysilukuinen. Tshekin ylivoima ei tuota erityisen vaarallisia maalipaikkoja.

Klo 20.41: Tshekin ylivoima pyörii hyvin, mutta laukaisupaikkoja Kanadan aktiivinen neliö ei tarjoa. Jäähyä jäljellä puoli minuuttia.

Klo 20.38: Kanadalle kahden minuutin rangaistus kampituksesta. Jäähyaitioon lähtee kapteeni Kyle Turris.

Klo 20.36: 7.13 jäljellä avauserää. Molemmilla maalivahdeilla yhdeksän torjuntaa. Tasaista on.

Klo 20.34: Kanada liikuttaa kiekkoa tällä hetkellä hyökkäysalueella nopeasti ja laukaisupaikkoja aukeaa. Bartosak ja Tshekki-puolustus estävät lisämaalien synnyn.

Klo 20.32: Avauserä on puolessavälissä. Kanada johtaa laukaustilastoa 8-6.

Klo 20.30: Kanada on täysilukuinen.

Klo 20.30: Matt Murray on aloittanut Kanadan maalinsuulla mainiosti. Kiekot eivät putoile ja olemus on rauhallinen.

Klo 20.28: Gulas pommittaa suoraan syötöstä ylivoimalla vasemmalta puolelta, mutta Murray torjuu kilvellä kiekon muikkuverkkoihin. Rangaistusta jäljellä 50 sekuntia.

Klo 20.26: Tshekki ylivoimalle. Jonathan Marchessault istumaan rangaistusta huitomisesta.

Klo 20.25: Troy Stecher nousi oikealta laidalta kiekkoa suojaten ja löysi Stonen, joka ohjasi taitavasti Kanadan johtoon.

Klo 20.23: MAALI! Mark Stone iskee maalin edestä Kanadan 1-0-johtoon!

Klo 20.21: Joseph nousee Tshekin alueelle oikealta ja laukoo puolustajan jaloista, mutta Bartosak liimaa kiekon syliinsä. Avauserää pelattu neljä minuuttia.

Klo 20.20: Jakub Voracek on Tshekin tärkein syömähammas. Philadelphia Flyersin hyökkääjä on kisojen pistepörssin kolmantena tehoilla 4+12.

Klo 20.18: Ondrej Palat on karata läpiajoon, mutta ei saa puolustajan avausta kesytettyä lapaansa. Ottelu takana puolitoista minuuttia.

klo 20.16: Ensimmäinen erä on käynnissä!

1. erä

Klo 20.14: Nämä joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran helmikuussa 2018 olympialaisten pronssiottelussa. Kanada voitti ottelun 6-4.

Klo 20.03: Tshekki lähtee otteluun puolestaan seuraavilla ketjuilla.

Maalilla:
Bartosak

Varalla:
Francouz

1. kenttä:

Frolik - Simon - Voracek
Musil - Hronek

2. kenttä:

Jaskin - Faksa - Palat
Moravcik - Rutta

3. kenttä:

Kubalik - Kovar - Gulas
Kolar - Gudas

4. kenttä:

Vrana - Zohorna - Repik
                 - Zamorsky         

Klo 19.57: Kanadan kokoonpano välieräotteluun on seuraava.

Maalilla:
Murray

Varalla:
Hart

1. kenttä:

Marchessault - Dubois - Stone
Nurse - Severson

2. kenttä:

Cirelli - Couturier - Reinhart
Chabot - Stecher

3. kenttä:

McCann - Turris - Mantha
Theodore - Fabbro

4. kenttä:

Henrique - Strome - Joseph
                 - Myers         

Klo 19.56: Tervetuloa Kanadan ja Tshekin MM-välierän seurantaan. Nyt selviää Suomen vastustaja sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja